tirsdag 1. februar 2011

Frøken overraskelse


Herlig!!! Jeg skal være med på Moseplassens konkurranse om å bli Frøken Solstikk .
Ingen vet hvor jeg kom fra og ingen vet egentlig helt sikkert hvem jeg er. Er jeg en Geum, eller er jeg en Potentilla? Navnelapp har jeg aldri hatt, men det mistenkes at jeg er en Geum 'Totally Tangerine'. Eieren min oppdaget meg plutselig i fjor sommer, der jeg trengte meg fram mellom dagliljer, aurikler og andre stauder. Ikke var jeg direkte sjenert heller. Jeg bredte armene mine ut over et stort område i staudebedet og de lysende blomstene mine tittet fram både i overkant og nedkant av bedet. Jeg blomstret hele sommeren og kanskje, kanskje har jeg klart å spre noen frø, slik at barna mine begynner å vokse til våren igjen.

5 kommentarer:

 1. Hvilken skjønnhet!
  Og artig at du ikke veit hvem det er egentlig, artig med slike overraskelser.
  Kjempehyggelig at du er med på konkurranse Trine :)

  SvarSlett
 2. Det var jo en søt liten sak. Lykke til i konkurransen :-) Slenger meg nok med jeg også om jeg finner et passende bilde.

  SvarSlett
 3. Lykke til med din frøken! Den ligner forøvrig på min Potentilla `Melton Fire`
  Nydelig farge!

  SvarSlett
 4. Så nydelig, disse brannrøde fargene vekker energien i oss vintertrette!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg kjøpte frø fra Leüthens, Potentilla nepalensis, "Miss Willmott". Er ganske sikker på at det er henne du har besøk av. Jeg fikk mange planter av frøene jeg sådde, og det er ganske stor variasjon mht hvor oransje/rosa de er og hvor mye gult det er på kronbladene.
  Har også en søster, "Monarch's Velvet", som har en nydelig rødfarge. Anbefales!
  Hilsen Hanne

  SvarSlett