mandag 7. februar 2011

2011 første stemningsrapport fra planterommet

Ute laver snøen ned i digre filler og det synes fortsatt langt til vår og varme kvelder. Allikevel vitner aktiviteten på planterommet om at det nok er håp om en lang deilig hagesesong i 2011 også.
11 av 15 frøpotter som ble sådd for 2 uker siden har spirt helt, eller delvis og de små ser ut til å trives riktig så godt under lysstoffrørene med lys 14 timer i døgnet.
Brugmansiastiklingene som jeg satte i høst er (heldigvis) redusert vesentlig i antall, men til tross for en viss massedød, før de rakk å sette røtter, står det fortsatt i overkant av 200 stiklinger og vokser seg til.

Oppstammingsprosjektene av Fuchsia, ser også ut til å ha klart vinteren overraskende bra. Også i år har jeg mistet noen Fuchser, men disse strutter nærmest av liv. Noen av dem blomstrer allerede, selv om jeg for et par uker siden var framme med saksa og barberte dem litt. Litt stusselige ser de jo ut, med bare en rett stamme, men nå har jeg tatt toppen av de aller fleste og de skal få lov til å buske seg litt før jeg kniper nye skudd. Jeg synes Fuchsia desidert er finest som oppstammet, så jeg forsøker å stamme opp så mange jeg kan.
Ellers kan jeg rapportere at 2-3 brugmansia står med knopper. Både hvit og blå Agapanthus kommer fint, blodbeger og Asarina fra i fjor kommer med fine skudd og Eugomis og Canna har klart oppholdet i søppelsekken uten skader. De var nemlig forlagt og jeg brukte et par timer på lørdag med å lete etter dem. Jeg trodde de lå i ei murerbøtte og lette, naturlig nok, etter en slik. Helt til jeg fant dem i en gammel jordsekk i en krok. Fine skudd på alle sammen, så nå skal de også snart komme i jord. Flere fuchsia trenger en stuss, men akkruat nå er jeg tom for jord og de minste pottene står i drivhuset. Bare jeg får vært ute og shoppet og hentet potter, blir det nok vesentlig trangere om plassen her nede.

Det blir en utfordring å få plass framover nå, men heldigvis er februar kort. Bare vi bikker litt over i mars måned skal drivhuset ryddes og klargjøres for nytt storinnrykk. Det er ikke noe tema å begynne med prikling før jeg kan ta drivhuset i bruk igjen. Kjenner virkelig at abstinensene begynner å rive i meg nå. Gleder meg vilt til å pusle rundt i drivhuset mens vårsola varmer gjennom takplatene.

6 kommentarer:

 1. Det var litt av et planterom, ser at jeg har mye å gå på før jeg når deg igjen :-)
  Engletrompeter er så absolutt ikke min sterke side. Hadde noe selvsådde for et par år siden som aldri blomstret, og et par av de overlevde ikke fjorårets vinter i drivhuset.
  De jeg har igjen tror jeg at jeg klarte å ta livet av denne vinteren. Stilken kjennes så merkelig ut, som om "barken" utenpå er ett nr for stor :-)) Tror du det er håp eller? Uansett så får jeg bare vente og se.

  SvarSlett
 2. Det er noen ganger når jeg ser slike planterom at jeg klør i fingrene og minnes en svunnen tid. Nå bor jeg i en firemannsbolig, 48 m2 leilighet, uten muligheter. Så jeg nyter å se at neste generasjon er like ivrig som jeg engang var. (Høres ut som jeg er 90, men er bare 64)

  SvarSlett
 3. Ja gjett om jeg elsker dette rommet. ca 25 kvm. pur lykke når vinteren setter inn og snøen ligger dyp utenfor. Trenger mer hyller og lys, men man får vel egentlig aldri nok. Antallet potter øker proposjonalt med den plassen man klarer å få til rådighet ;-)

  SvarSlett
 4. Dette innlegget skal jeg minne deg om neste gang du ikke finner ånden. ;) For deg tok det altså under to uker å lete den opp.

  SvarSlett
 5. hihi ;-) Jo da, det gikk fort når jeg først fikk truet meg i gang :-)

  SvarSlett
 6. Spennende planter du har der! Hvordan stammer du opp Fuchsia? Er det bare å klippe av grenene nederst? Åhhh, det er en deilig tid vi er inne i nå, jeg nyter virkelig å pusle rundt de små spirene mine =)
  Jeg må nok ta en titt i nettbutikken din snart! Jeg så at du har lagt ut mye spennende der.
  Kos deg videre!

  SvarSlett