onsdag 16. februar 2011

Forbereder meg til Darwin-importen

Det er riktignok fortsatt nesten 2 måneder til vi kan regne med å ha de etterlengtede plantene levert, men jeg liker å "møte forberedt til timen", så litt planlegging er det greit å få unnagjort. Dessuten håper jeg å komme i gang i drivhuset i begynnelsen av mars. Alt som er gjort før den tid, gir meg mer tid til å kose meg i drivhuset ;-)

Her er hva jeg har gjort så langt og hva jeg må huske på.

- Jeg har begynt å gjøre klar pakkelister for hver plantesort. Det vil si ca. 180 lister, med navn og antall på hver bestiller.

- Jeg har sortert og redigert bestillingene til hver enkelt, slik at vi har greie lister å kryse av på, etterhvert som plantene blir pakket.

- Jeg har bestilt noen esker med papirposer til å pakke i, samt pakketape til å forsegle med, slik at det blir enkelt å unngå sammenblanding av røtter. Kanskje det hadde vært en tanke med etiketter til å klistre på hver pose.... får se hva jeg får til og hva jeg rekker.

- Jeg har sendt mail til Mattilsynet for å få veiledning i hvordan jeg best kan forholde meg for at plantene skal få komme inn i landet og fram til meg, uten mere forsinkelser enn høyst nødvendig.

-Jeg må sende ut en påminning til alle om å betale inn resterende beløp, innen utgangen av mars og følge opp at alle betaler det de skal.

- Jeg må anskaffe 40-50 tomesker eller søppelsekker, som jeg kan merke med navn på hver enkelt bestiller. Noen må sikkert ha mer enn 1 eske/sekk, men det er også noen som bare trenger en bærepose el.l.

- Jeg må maile med Darwin og be om å få tilsendt kopi av sunnhetssertifikat, samt få vite hvilket selskap de sender med.

- Jeg må ta kontakt med aktuell speditør når plantene er på vei, for å framheve viktigheten av at lasten ikke blir stående på et lager i dagesvis, før de sendes videre til meg.

- Jeg har satt opp 1-2 fridager i slutten av uke 14 og håper plantene er her på torsdag eller fredag den uka. Blir det senere, flytter jeg bare fridagen(e).

- Jeg må også ha esker til å pakke det som skal sendes videre og gjøre klar pakkelapper for ekspress over natt.

Merkelig nok er jeg, foreløpig ikke hverken stresset eller nervøs, i fht. denne importen.... Det kommer kanskje senere, men jeg har en god følelse på at dette kommer til å gå som smurt :-)

6 kommentarer:

 1. Med de forberedelsene der er jeg helt sikker på at det kommer til å gå som smurt. Jeg er også helt sikker på at jeg ikke skal arrangere planteimport selv. Nesten helt sikker.

  SvarSlett
 2. Dette ser veldig bra ut, Trine! Jeg gleder meg til plantene kommer :)

  SvarSlett
 3. Heia, kom over denne bloggen idag, og sia æ og e inntresert i hager, og planter, måtte æ bare hilse litt på :)

  Lisbeth.

  SvarSlett
 4. Hyggelig med nye besøkere stallnissen :-)

  SvarSlett
 5. Planlegging er et must! Etiketter er sikkert lurt - du kan kanskje spørre Darwin om hvordan planene er merket? Om bare én av hver sort er merket med navn, kan det fort bli "leven".

  Jeg har satt av dagene i kalenderen, dersom du har bruk for hjelp.

  SvarSlett
 6. Hver rot er nok ikke merket. Regner med at hver "sekk" er merket med navn og at vi må ta det derfra. Jeg har bestilt etiketter til hver plante, som blir lagt ved i posen, men greit også med etiketter til å klistre på utsiden, slik at det er enkelt å kontrollere hva som er hva. Etikettene er produsert og ligger på vent :-)

  SvarSlett