mandag 19. april 2010

Kaldt igjen, men det ER vår.

I dag ble jeg møtt av en duft som slettes ikke var parfyme, når jeg kom hjem fra jobb ;-) Naboen var godt i gang med å spre møkk på jordet nedenfor her og eimen slo mot meg så fort jeg kom ut av bilen. Ikke akkurat noen vellukt, men det er en vårlukt det også. Det varer en dag eller 2, så er det borte igjen og det plager meg ikke i det hele tatt. Faktisk ganske hyggelig med litt møkkalukt.

Forøvrig var det såpass kaldt ute i dag, at det ikke var fristende å gå i gang med noe ute. Ble en liten sjekk av drivhuset, før jeg trakk i hus igjen. Det meldes om fortsatt kuldegrader om natta og forholdsvis kalde dager. Blir nok enda en uke eller 2 før jeg kan begynne å flytte Engletrompeter og annet ut fra kjeller og drivhus.

I helgen flyttet jeg alle tomatplantene, Cannaene og en del annet, ned i drivhuset. I kjelleren står det nå igjen 19 Brugmansia, ca. 100 potter med Impatiens og en del agurkplanter. Impatiens og agurk våger jeg ikke flytte ned i drivhuset ennå. Temperaturen der er nede i +/- 5 grader om natta og det er for kaldt for disse sarte plantene. De får stå i kjelleren til det blir varmere i været. De 19 Brugmansiane hadde jeg håpet å flytte ut snart, men som sagt, med den værmeldinga blir det neppe noe før i månedskiftet. Dette er de plantene jeg er mest redd for, navnesortene og flere av dem står med struttende knopper. Jeg risikerer IKKE at de skal fryse tilbake nå.

I morgen ettermiddag kommer Silja på ett aldri så lite drivhusbesøk :-) Må nok hive over kaffen så fort jeg kommer fra jobb. Da blir jeg kanskje kvitt noen planter, men neppe så mange at det monner noe ;-)

4 kommentarer:

 1. Jeg er bondedatter så jeg tåler nok også litt møkkalukt om våren, men - det er lenge mellom hver gang jeg kjenner det her jeg nå holder til.
  Vi får håpe at noen skrur på varmen ute dag og natt snart, og så må du ha lykke til med å bli kvitt noe av det som strutter i drivhuset :-) Ha en knakende fin kveld!

  SvarSlett
 2. Ren møkkalukt er godt det! Jeg husker så godt turene mine på ski da jeg var yngre og gikk forbi en gård. Venninnen min brakk seg omtrent, mens jeg trakk inn og nøt :) Men grensen går ved hønsegjødsel, den er ikke behagelig.

  Det er meldt 20 grader i slutten av langtidsperioden på pent.no :))
  Kos dere i ettermiddag!

  SvarSlett
 3. Høres ut som om du prøver å overbevise deg selv med den overskriften..... ;)
  Du og Silja kommer sikkert til å få en kjekk drivhusstund! Kos dere!

  SvarSlett
 4. Møkkalukt er synonymt med 17.mai, konfirmasjon med diverse klesvask ute som bunadsskjorter og ditto! Men som du sier, lukten blir borte i løpet av en dag eller to-tre :) Kos deg i drivhuset!

  SvarSlett