torsdag 29. april 2010

Wisteria sinensis prolific - jeg bare måtte

Kjørte innom Gjennestad i ettermiddag. Skulle egentlig ikke ha noe ;-) men dere vet jo hvordan det er :-D Først fant jeg noen morsomme planteskilt med bier på, som nesten ikke kostet noen ting. De vil sikkert være fine i Brugmansiapottene i sommer. Ute var det et godt utvalg av stauder. Klarte meg rimelig greit gjennom alle staudebordene, helt til jeg kom til denne

Primula Vulgaris "Blue saphire". Fargen ble ikke helt korrekt på bildet. Den er litt mer "skittenblå" (det hørtes ikke pent ut men...)ikke så turkis som den framstår her. Uansett ble den med videre på min rusletur.
Det neste jeg ikke klarte å motstå var denne:

Wisteria sinensis prolific, eller som det står på en annen lapp, Wisteria Brachybotrys IkoYamaFuji. Drøyt meteren høy, med flere blomsteratander og knopper. Jeg skulle jo ikke ha noe, så jeg hadde ikke tatt med noen vogn. Det var kanskje like greit. Nå var nemlig armene fulle, så jeg satte på meg skylappene og holdt stø kurs mot kassa, selv om det var veldig mye mer jeg kunne tenkt meg. Flotte Bouganvillea, Prydtrær, stauder m.m.m.m.
Satt og surfet i går kveld, bl.a. på sidene til Rom hagemiljø. Der fant jeg en kombinasjon jeg bare MÅ prøve. Bildene er lånt fra


Clematis og roser står absolutt på innkjøpslisten i sommer, så en tur til Rom ligger på planen ganske snart håper jeg. Skulle gjerne hatt skattepengene igjen nå og ikke om nesten 2 måneder. Jeg tror nemlig den turen kan bli dyr.

4 kommentarer:

 1. Den primulan var bare nyyydelig, bor ikke så langt unna nevte garterri.... *smiler*

  Tenker jeg godt etter så "trenger" jeg noen planter til i hagen

  SvarSlett
 2. Det er jeg helt sikker på at du gjør ;-) Du er velkommen innom hvis du er forbi. Tilbringer stort sett tiden ute eller i drivhuset for tiden og har alltid tid til en kaffekopp med likesinnede.

  SvarSlett
 3. Å jo da, skittenblå høres nydelig ut :) Lekker kombiansjon av rose (?) og Clematis sieboldii (?) Trine!! Og Wisteria...jeg har en W. sinensis på 7ende året, den blomstret med 3 blomster ett år, men jeg venter fremdeles på det første ordentlige blomsterfloret. I fjor klippet jeg jeg den drastisk for å prøve å tvinge den til blomstring. Det er så mange ulike råd om klipping. Noen klipper høst og vår, mens andre klipper ikke i det hele tatt og får en fantastisk blomstring.

  SvarSlett
 4. Glemte å skrive navn på plantene ja :-\ Clematis Bicolor Sieboldi og rosen heter
  "Bleu Magenta"

  SvarSlett