fredag 1. juni 2012

Sakte men sikkert blir det sommer - eller?

Ja, det må jo være lov å spørre. Den ene uka har vi strålende sol og 25 grader, men plutselig snur det tvert og gradestokken ramler ned til nesten vintertemperatur igjen. I pinsen badet vi i deilig sommervarme og i dag morges var det 4 varmegrader da jeg kjørte til jobb. Det er lite når kalenderen viser 1. juni.

Heldigvis hadde jeg ikke fått plantet ut Flittig Lisene mine ennå. De står på trappa under tak og ser foreløpig ut til å ha klart de lave temperaturene greit. Planen var å plante dem ut nå i helga, men jeg tror det tryggeste er å vente litt til. Det meste av andre planter er ute og vel plassert i krukker og bed. Håper og tror både Fuchsia og Brugmansnia tåler dette været greit, men det er ingen tvil om at veksten jo stopper opp en del.

Jeg preges fortsatt av en viss "hagetreghet". Ting tar tid og inspirasjon og pågangsmot er delvis borte i år. Nå har jeg kommet til at jeg får ta det litt som det kommer og ikke stresse med alt jeg burde ha gjort. Jeg har satt alle større prosjekter på vent og forsøker å konsentrerer meg om de plantene og bedene jeg allerede har, framfor å oppsøke steder hvor fristelsene står i kø. Jeg orker ikke tanken på å ha "hundrevis" av nye planter stående i potter og vente på endelig plantested i år. Dermed blir det ikke hverken Ramme, eller vårtreff i botaniske på meg. Jeg holdt meg også unna byttemøtet i staudeklubben for noen dager siden. Nå skal jeg pusle med bed og planter som allerede er her, uten å presse meg selv til å starte på noe nytt. Skulle jeg finne igjen arbeidslysten er det jo bare å sette i gang. Planter er det alltid mulig å få tak i og tenk så gøy å kanskje få oppleve, å ha plantestedet klart FØR plantene kommer i hus :-)

 2 prydkirsebær og et ferskentre "frost" er det eneste jeg har handlet av planter i år. Et Prunus ser. Royal Burgundy, er bursdagsgave fra min mann. Det har fått plass i bedet ved garasjeveggen. De 2 øvrige er ikke plantet ennå. Ferskentreet skal espaljeres opp i sydveggen, mens Prunus Kiku-shidare-zakura til venstre her, ennå venter på endelig voksested. Jeg har ønsket meg noen slike trær i flere år, men aldri fått rotet meg til det. Trær krever jo uansett litt plass, så det er ikke akkurat det jeg kjøper så mye av på impuls ;-)
Med tiden håper jeg å få fjernet en del av løvkrattet som vokser rundt her i dag og få byttet det ut med en herlig blanding av prydkirsebær, prydeple, og andre, flotte blomstrende og dekorative trær. Noen må kjøpes, mens andre ellerede er sådd og bare må vokse seg litt til.

Nå håper jeg på litt godvær i helgen, slik at arbeidslysten kommer krypende.

God helg :-)

7 kommentarer:

 1. Nesten litt rart å se dette innlegget ditt Trine.
  Du skriver akkurat det jeg har tenkt i år.
  Nyt det du har. Haging skal være kos.....ikke jobb.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har alltid vært kos, selv når jeg har stått på som verst og jobbet så svetten renner og ryggen verker. Men i år er jeg altså ikke der og får ta følgene av hvordan jeg har det og legge lista lavere.

   Slett
 2. Thanks for discussing your ideas. I'd personally also like to convey that video games have been ever before evolving. Better technology and inventions have helped create authentic and fun games. These entertainment games were not really sensible when the concept was being attempted. Just like other styles of technological know-how, video games too have had to advance by way of many ages. This is testimony to the fast progression of video games.

  my web page: dateing site

  SvarSlett
 3. I've learned many important things as a result of your post. I'd personally also like to say that
  there will be a situation in which you will make application for a loan and never need a cosigner such as a Fed Student Support Loan.
  When you are getting credit through a common financial institution then
  you need to be made ready to have a cosigner ready to allow
  you to. The lenders will probably base any decision on the few
  elements but the most important will be your credit ratings.

  There are some financial institutions that will additionally
  look at your job history and make up your mind based on
  this but in almost all cases it will depend on your report.


  Look into my blog post ... http://sevensandstripescafe.com/groups/go-easy-with-black-dating-site

  SvarSlett
 4. I have realized that online education is getting
  common because accomplishing your degree online has changed into a popular option for many people.
  A large number of people have not had a chance to attend a conventional
  college or university but seek the elevated earning potential and career advancement that a Bachelor's Degree provides. Still people might have a qualification in one training but would choose to pursue some thing they now develop an interest in.

  Stop by my blog post: sites of dating

  SvarSlett
 5. I have observed that over the course of developing a relationship with real estate entrepreneurs, you'll be able to get them to understand that, in most real estate contract, a percentage is paid. In the end, FSBO sellers really don't "save" the commission.
  Rather, they fight to win the commission by way of doing the agent's work. In doing so, they expend their money as well as time to accomplish, as best they might, the assignments of an agent. Those duties include exposing the home by means of marketing, showing the home to willing buyers, creating a sense of buyer desperation in order to prompt an offer, making arrangement for home inspections, ing on qualification checks with the loan provider, supervising maintenance tasks, and aiding the closing of the deal.

  Also visit my web page; http://24hei.nl/

  SvarSlett