søndag 3. juni 2012

Drivhushelg - prikling og ompotting

Selv om jeg, for et par dager siden, beklaget meg over liten arbeidslyst, har jeg faktisk vært i drivhuset, både lørdag og søndag. Har fått gjort en hel masse og er veldig fornøyd med egen innsats denne helgen :-) Vær og temperatur kan man jo ikke gjøre noe med, så da gjorde jeg det beste utav isluft, vind og regnbyger og trakk inn i drivhuset. Radio, nykokt kaffe og litt varme på ovnen (på lørdag) gjorde det riktig så hyggelig der inne. Når jeg da kom skikkelig i gang i dag, var kaoset snart komplett.


 Resultatet etter mange timers pusling er 250-300 nypriklede småplanter og en haug med ompottede Fuchsia og Brugmansia. Nå skal alt få stå noen dager til i drivhuset og rote seg litt, før pottene med Engletrompet skal plantes i kanten langs drivhusveggen. Det er morsomt å se hvor fort det har vokst seg til i kanten her. Høsten 2010 plantet jeg fullt av små Hosta og Saxifraga her. I fjor dekket jeg jorda rundt plantene med aviser og bark. I år kommer det antakeligvis til å bli flott her, når Hostaene vokser skikkelig til.

På lørdag kjøpte vi 6 sekker med gartnerjord. Jeg regnet med at det skulle holde til det som gjenstod av prikling og ompotting. Dengang ei. Nå er jeg straks tom igjen. 300 liter jord har jeg brukt opp på 2 små dager. Det kommer da i tillegg til 9+6+6=21 sekker som jeg har brukt nå i våres. Totalt 30 sekker, vil si 1500 liter blomsterjord har gått med til prikling og ompotting. Sånn går det når man har haugevis med store krukker og potter, som skal fylles med jord. Neste år tror jeg like godt jeg kan kjøpe en palle med jordsekker med en gang, så slipper jeg å stadig gå tom for jord.


Da håper jeg bare at arbeidslysten holder seg framover, slik at jeg kan fortsette der jeg slapp i kveld. Jeg hadde vært takknemlig for litt varmere vær framover, men overgartneren gjør stort sett som han vil ;-)


4 kommentarer:

 1. Du og du, så utrolig flink. Jeg blir mektig imponert. Jeg hager og hager, men akk det gå smått allikevel. Det blir til at jeg mye av tiden står å beundrer istede for å luke ;))
  Nyt dagene

  SvarSlett
 2. Jammen skal jeg si at du har jobbet i helga! Flink har du vært!

  Ønsker deg en fin mandag. klem

  SvarSlett
 3. Det er tydeleg at du har hatt arbeidslyst denne helga, og etter som eg forstår så har det vore drivhusveir hjå deg og. Håpar arbeidslysta held seg!

  SvarSlett
 4. Oi, oi, og jeg som synes jeg hadde sådd mye i år og priklet til den store gullmedaljen..

  SvarSlett