mandag 26. mars 2012

Rekodtidlig vår og blomstring

20. mars 2011 tok jeg dette bildet av drivhuset. I år ser det veldig anderledes ut. Ikke en snøflekk, eller en isklump å oppdrive, annet enn i fryseboksen inne.  Bakken er telefri og vårblomstene er på full fart opp av bakken. Skogen er i ferd med å fylles med hvitveis, bjørka har grønne knopper og alt er i ferd med å eksplodere i vekst og frodighet. Merkelig hvor forskjellig det kan være fra ett år til et annet.

En kjedelig vårforkjølelse har satt meg litt ut av spill de siste dagene, men med temperaturer rundt 15-20 grader, har jeg ikke klart å holde meg helt i ro innendørs, selv om formen har vært laber. Uteplassen foran huset er ryddet og spylt og jeg har så smått begynt å rydde litt i bedene. Vinteren har vært så mild at ugrasset faktisk har vokst under snøen. Vassarva blomstrer flere steder og det er absolutt på tide å få fjernet noe av det, før det rekker å sette frø.

I går klippet jeg ned alle rosene mine. Det kjennes ut som det er for tidlig, men når de har skudd på 2-3 cm. og de første bladene begynner å folde seg ut, er det på tide, selv om vi fortsatt bare er i mars måned.

Åpningen av BlomsterKnatten har gått strålende. Mange bestillinger som venter på å bli pakket og sendt, men det er fortsatt mange stiklinger igjen, hvis det er flere som har lyst på Engletrompeter og Fuchsia til å pryde uteplassen i sommer.

Ellers i drivhuset blomstrer et par skjønnheter nå. Jeg klarte ikke la vær å ta dem inn for å framskynde veksten litt. Nå kommer belønningen, men blomstene varer ikke lenge da, når det er så varmt som nå.

2 kommentarer:

  1. Husker vi hadde snø langt ut mot slutten av april i fjor! Det er veldig merkelig å se hvor stor forskjell det er ja... temperaturen har også vært en helt annen. I fjor frøs jeg i 5 md... i år bare i 1 md ;-) Jeg håper bare på at sommeren også kommer til å bli varm og lang i år !

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det hadde vært å håpe Margateth. Bare vi ikke bruker opp de fine dagene nå på våren og at sommeren blir våt og kald :-/

      Slett