søndag 11. mars 2012

Ja, hvor blir de egentlig av, alle sokkene?

Jeg vet at det ikke bare er hos meg. Øystein Sunde har til og med skrevet en sang om fenomenet. Ikke er det avhengig av hvilken vaskemaskin man har heller, om det ligger 6-8-3 eller 7 sokker i vaskekurven, når man skal brette tøy.Mens jentene bodde hjemme ble det, for å gjøre det enkelt, vedtatt at sokker er felleseie. Vi hadde en kommode i gangen hvor sokkeparene lå i den øverste skuffen, mens de løsbeina sokkene, som dukket opp i hver eneste vaskemaskin, ble lagt i den nedre skuffen (som var dobbelt så stor). Med ujevne mellomrom tømte jeg skuffen og "parret" de sokkene jeg fant, som hørte sammen.
Jeg skal tilstå at jeg ble ganske lei denne "leken". Jentene okkuperte raskt de hele sokkeparene og jeg stod om morgenen og gravde i de "løsbeina" sokkene. Etterhvert ble skuffen fullere og fullere. I steden for å rydde, kjøpte jeg nye par med sokker (som jeg gjemte i mitt eget skap) og skuffen ble full til randen.

Nå er det halvannet år siden noen av jentene har bodd hjemme, uten at jeg har ryddet i "helvetesskuffen". Antallet single sokker som dukker opp nå for tiden er minimalt. Om det dukker opp en og annen, kommer gjerne den andre fram i neste vaskemaskin. NÅ skal skuffen til pers ;-)

Første skritt, sortere litt etter farge. Svart, hvitt, fargerikt og ullsokker. Det som raskt åpenbarte seg var en "dullion" med ankelsokker. Hvordan noen klarer å bruke det ligger langt over min forstand. Rett i bunken "kast". Resultatet etter å ha gått gjennom alt, utenom de svarte sokkene var 12-15 "nye" par med sokker, hvorav 2 par raggsokker. Men den største bunken, de svarte sokkene da........ nope, jeg gidder ikke, rett i kast, sammen med de øvrige løsbeina sokkene.

Nå har jeg en halv sekk med sokker som skal i søpla og en liten bunke med sokkepar, som jeg kan legge i skapet mitt. Bonusen er en stor, tom skuff i gangen, som jeg kan fylle med annet rot ;-)

Og den endelige konklusjonen er: Her i huset er det ikke hverken vaskemaskinen, eller jeg som roter bort sokker. Det har vært ungene, som nok har vært de største synderne. Jeg mistenker at mange av de enslige sokkene en gang i tiden har hatt sin partner liggende på en skole eller hos ei venninne, hvor den kanskje har havnet i en tilsvarende skuff og til slutt blitt kastet. Heretter skal våre eventuelle enslige sokker legges på vaskerommet. De som ikke har funnet en partner i løpet av ei uke eller 2, blir kastet.

4 kommentarer:

 1. Må nok innrømme at det lenge lå igjen noen single sokker fra ungene bodde hjemme. Håpet om at partneren noen sinne skulle dukke om svant. Dessuten så blir strikken helt morken etter noen år. Nå kjøper vi bare sorte sokker. I verste fall kan to single bli et nytt par.

  SvarSlett
 2. He-he! Dette er en kjent sak, og jeg har løst det på den måten at jeg kjøper mange sokker av samme sort, så da er det alltid noen som kan pares ihop =) Og nå ser jeg at Åshild over er kommet til samme konklusjon :)

  SvarSlett
 3. Kjenner meg igjen! Særlig med de ankelsokkene, det er noe herk! Ikke rart disse ungjentene bestandig er kald på beina.

  Jeg har mine "single" sokker på vaskerommet, men om dem blir kasta etter ei uke eller to.....nei, blir nok ikke det! 1/2 år kanskje om jeg er flink ;)

  SvarSlett
 4. Jeg er sikker på at vaskemaskinen spiser dem for der kommer 2 sokker ind i maskinen og 1 ud igen !?

  SvarSlett