mandag 5. mars 2012

"Levende" Cobaea i vinduskarmen

Dere som leser jevnlig her inne, leste kanskje om våre tekniske duppedingser og utfordringene for å få ting til å virke som tenkt? Vel, i det samme innlegget skrøt jeg også av at jeg hadde bestillt meg et morsomt "hagekamera". Allerede på torsdag forsøkte UPS å levere pakken på døra, men vi er jo ikke hjemme på dagtid. Ny leveranse ble avtalt på jobb på fredag. Allerede fredag kveld, satt jeg herligheten opp i vinduskarmen, hvor jeg bl.a. har et par potter med Cobaea som spirer. Nå har kameraet stått der i 3 døgn og tatt bilder med 30 minutters mellomrom i dagens lyse timer. 
Legg merke til at plantene, når det blir mørkt ute, strekker seg mot lyset inne og retter seg opp, før de igjen vender seg mot dagslyset, når det blir lyst ute.

 
Dette var bare en første test og nå skal det plasseres, på en stang, ute i hagen, hvor det skal få stå i fred i noen måneder og dokumentere sesongens vekslinger. Jeg må nok tømme det for bilder underveis og sjekke batterinivået, men når sesongen er over, håper jeg å sitte med en video som viser hele sesongen 2012 fra tidlig vår, til sen høst.

Førsteinntrykket er veldig bra. Kmeraet er kjempeenkelt å stille inn.  Jeg kan velge oppløsning på bildene fra 640x480 til 3264x2448, programmere når på døgnet det skal være aktivt (gjerne flere perioder, hvis ønsket), og hvor ofte det skal ta bilder (12 forskjelige valg fra hvert sekund, til hvert døgn). Opplasting til PC var uproblematisk og etter at jeg hadde slettet noen få bilder som var for mørke, brukte jeg et lite enkelt program, som fulgte med i pakken til å  lagre en liten video, bare med noen tastetrykk. Også her var det flere valg, på antall bilder pr. sekund og oppløsning.

Unødvendig og fjollete bruk av penger, vil sikkert mange si, men jeg tror dette blir gøy. Tenk bare på mulighetene til å dokumentere enkelte blomster, fra liten knopp til åpen blomst og til slutt frøkapsel. Tror jeg kunne hatt flere slike kameraer jeg, men får vel nøye meg med dette ene og heller ofre noen dagers oversiktsbilder, til fordel for å lage noe på en og annen blomst.


7 kommentarer:

 1. Så utrolig morsomt da! De ser nesten spooky ut der i vinduskarmen =) Jeg sådde mine Cobaea for et par dager siden, men dine ser jo kjempeflotte ut! Det åpnes mange muligheter med et sånt kamera, og tenk å kunne forevige hele hagesesongen! Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig.......kjempemorro.

  SvarSlett
 3. Ikke fjollete i det hele tatt. Kjempeflott. Igjen takk for tipset.

  SvarSlett
 4. Jeg synes det høres veldig spennend ut, Trine og veldig tidssparende istf å springe å ta bilder hver og hverannen dag når det skjer noe og så glemmer man kanskje å følge opp. Jeg liker slike duppeditter :-)))

  SvarSlett
 5. Dette er vel verdt pengene, det er helt fantastisk! Viste ikke at en kunne kjøpe et slikt kamera. Plantene kommer til live og det er lettere og avdekke plantenes magiske verden.

  SvarSlett
 6. Et sånt kamera fikk jeg jammen lyst på...... :)

  SvarSlett
 7. Kanskje jeg må begynne å importere ;-) Finnes flere varianter, bl.a. et med bevegelsesensor som man kan bruke, f.eks. til å filme fuglene på fuglebrettet med :)

  SvarSlett