mandag 13. februar 2012

X-faktor orange

Da var vi igjen over i de røde og gule nyansene, som hagen min ikke akkurat bugner av. Dagens kandidat til Moseplassens konkurranse, vet jeg ikke engang hvor kommer fra. Den dukket bare plutselig opp i staudebedet og tok seg til rette mellom de andre plantene. Lange skudd, dukker opp både her og der og den blomstrer utrolig lenge. Jeg tror det er en Geum, men det kan også være en Potentilla, som har sneket seg med, som blinspassasjer i ei potte og funnet det for godt å etablere seg hos meg. Selv om den er i feil fargeskala, gjør den seg veldig godt der den står og særlig når den orange lilja blomstrer, ser jeg at den knapt kunne funnet en bedre plass i bedet.


7 kommentarer:

 1. Det må da være Potentilla! Den ligner på en prikk min `Melton Fire`! Jeg syns den er nydelig, og så bra at den fant en fin plass i bedet der den kan få lov å fortsette å bo :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Flott bilde!
  det er jo litt kjekt med planter som finner sin plass her i livet - og i bedet.
  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Enig med Krepsemor i at dette må være en Potentilla. Blomsten ligner ikke Geum.
  Nydelig er den i alle fall.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 4. Potentilla Nepalensis Miss Wilmott? Blada liknar på jorddbærblad
  Iduns

  SvarSlett
 5. Ja, dette tror jeg også er en Potentilla. Jeg synes blomstene er så søte, at jeg presser de, og bruker de på kort på vinteren. :) Glad-blomst, og så takknemlig! Lykke til! Anne Kari

  SvarSlett