tirsdag 7. februar 2012

X-faktor hvit - Sangunaria canadensis

Jo da, hvite blomster har jeg en del av, men hvitt er vanskelig å fotografere. I hvert fall for en amatør, med kun et enkelt digitalkamera til hjelp. Bildene har lett for å bli uklare og blomstene forsvinner nesten i et merkelig lys. Etter å ha bladd meg fram og tilbake i bildefilene mine, landet jeg på Sangunaria Canadensis, som en brukendes kandidat til Moseplassens konkurranse del 4, hvit. Jeg forstod ikke hvor det norske navnet Blodrot stammet fra, før jeg for et par år siden måtte flytte den lille tua. Jeg kom da til å dele et skudd med spaden og jeg skal love at fingrene fort ble blodrøde.

 Etterhvert har jeg også fått tak i en bit av den fylte varianten, Sanguinaria Canadensis multiplex, men den rakk jeg ikke ta bilde av i fjor, før blomsten falt av, på vei hjem fra Nøtterøy. Kanskje det blir blomst på den igjen til våren.

Det sies at Blodrot må ha godt med gjødsel for å vokse og trives. Jeg er ikke så veldig flink til å gjødsle gjennom sesongen, men allikevel har den lille rotbiten jeg fikk fra Bina for noen år siden, blitt til ei fin lita tue, som hver vår fylles med vakre, hvite blomster. 


7 kommentarer:

 1. For en herlig liten solskinnsblomst! Blir glad når slike lyser mot meg!
  Ønsker deg en fin kveld og lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Vivi. Ha en fin kveld du også :-)

   Slett
 2. Den var skikkelig vårlig og flott! Ser for meg deg med blodrødt på hendene....Jeg hadde blitt skeptisk, ja ;)
  Lykke til med et flott bidrag!

  SvarSlett
 3. Oi, er det sånn de ser ut. Den går jeg ikke forbi flere ganger.

  SvarSlett
 4. åå, en liten hagefavoritt dette :) Har falt helt for den via de store flotte teppene i botanisk hage, jammen var den søt som en litt mindre tue også :)

  SvarSlett
 5. Den lille, nydelige tuen din får vårlengselen til å renne over. Men snart snart er vi der :)

  SvarSlett
 6. De er så lekkre! Jeg har både den fyllte og den enkle, men må nesten si at de enkle er penest..

  SvarSlett