mandag 13. februar 2012

Vintersyssler

For noen uker siden kom det en bønn fra min eldste datter. "Er det noen som gidder å strikke noe lignende en slik vognpose til meg?" Noe skal man jo ha å henge fingrene i, mens hagen ligger under en hvit dyne, så hva gjør man ikke for disse "barna" ;-) Etter litt grubling gikk ferden til garnbutikken, hvor jeg endte opp med 16 nøster av Dale "Freestyle". Oppskrift hadde jeg ikke, men jeg hadde klart å telle meg fram til at det var fletter over 6 masker og 3 eller 4 vrangmasker mellom.  Det var jo overkommelig, men så var det størrelsen da.... gruble gruble, prøvelapp, ny prøvelapp og enda en ny prøvelapp. Til slutt tok jeg en sjans og begynte å strikke.

Mens jeg strikket, grublet jeg veldig på hva slags dyne jeg skulle bruke inni denne posen. Tilfeldighetene ville det til at jeg traff på en gammel skolekamerat på butikken, et par dager senere. Han driver en liten dynefabrikk og jeg nevnte problemet mitt for ham. Han smilte lurt og fortalte at han ganske sikkert hadde liggende noe jeg kunne bruke. Kort tid etterpå kom han innom på jobben med en fiks ferdig, tykk dundyne, som målte 60 x180 cm. med avrundet topp. Snakk om å ha flaks :-) Nå ble det straks enklere å se for seg hvordan dette måtte bli.
Neste utfordring var foret inni posen. Hva skulle jeg bruke der. I orginalen står det at det er fløyel, men det ser ut til å være fleece. Fleece er kunststoff og kan fort bli klamt for en liten baby, så jeg gikk på jakt etter rosa flanell (ja, det er ei lita tulle som kommer). Jeg fant hvit flanell, så da var neste stopp malebutikken, hvor de hadde farge, slik at jeg kunne farge selv. Det ble litt lyst kanskje, men egentlig ganske delikat farge synes jeg.


Etter timer med strikking, og minst like mange timer med grubling og prøving, er nå posen så godt som ferdig. Det er glidelåser i begge sidene, slik at den kan åpnes helt og åpning inni, slik at man kan bytte til en tynnere dyne, når det ikke er så kaldt i været. Eller, hvis det er veldig varmt, bruke den uten noe inni i det hele tatt. Den tynne dyna laget jeg av en vanlig sommerdundyne som jeg kjøpte. Delte den rett og slett i 2 og rundet den i toppen, slik at den passer i posen.

Med den tykke dundyna
Med tynn sommerdyne

Her har jeg pyntet den gamle dukka mi og lar henne prøve posen med tynn dyne til venstre og tykk dyne til høyre. Måtte bruke lenestolen for å forsøke lage noe som lignet en vognbag i størrelse. Jeg lurer litt på om jeg bør ta ut litt dun av den tykke dyna, men jeg tror jeg avventer til den er testet ut i vogna. Det er uansett den tynne som kan være aktuell å bruke de første månedene. Det er jo ikke SÅ kaldt i Stavanger.Før jeg tok på meg dette oppdraget var jeg godt i gang med et "hentesett" til den lille prinsessa som kommer i mai/juni. Underveis har jeg til og med fått gjort ferdig dette, så nå har jeg snart ingen unnskyldninger igjen for å ikke strikke noen flere par raggsokker til far i huset. Eller forresten, det er jo egentlig tiden for å komme skikkelig i gang med å så sommerblomster m.m. Mulig jeg klarer å snike meg unna sokkene resten av vinteren. ;-)

Alt i alt ganske fornøyd med de siste 4 ukenes innsats. Håper bare mammaen, som har bedt om dette også blir fornøyd.

Litt stort for dokka men.5 kommentarer:

 1. Du har virkelig vært flink! Settet og teppet var helt nydelig :-)

  SvarSlett
 2. Du er flink du mamman min, håper d er like ivrig på stikkingen den dagen jeg får noen små ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. "Gamle" damer trenger litt tidsfordriv, så det blir nok ei rå når det blir din tur også ;-)

   Slett
 3. Så flott! Teppet var jo bare helt lekkert. Heldig er den lille som får ligger der å kose seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er for så vidt ikke et teppe, men yttertrekket til vognbagen.

   Slett