tirsdag 9. august 2011

Bytte Dagliljer noen???

Jeg kjenner at en gryende dagliljedille kommer krypende oppover ryggraden. Når jeg i tillegg ser at jeg har plass til flere planter i det nye bedet på toppen av "skrenten", kan jeg jo ikke gjøre annet, enn å forsøke å anskaffe meg noen fler/andre enn de jeg har fra før av. Noen planter har jeg pådratt meg, mer eller mindre tilfeldig, opp gjennom årene, men det finnes jo så utrolig mange vakre varianter. Etterhvert som de snart er ferdige med blomstringen for i år, er det jo greit å gjøre noe med dem. Har du noen som du har dobbelt av, eller som er delingsklare og har lyst til å bytte ett skudd eller 2?

De jeg har overskudd av selv er følgende:
 • Hemerocallis Eleonore
 • Hemerocallis Fire and fog (denne er jeg usikker på navnet på. Er kjøpt som Fire and fog, via importen fra Darwinplants i våres, men jeg synes ikke bildene jeg finner ligner på mine planter)
 • Hemerocallis Crimson Pirate (usikker på navn her også da dette er en plante jeg har fått uten navn)
 • Hemerocallis Martina Verhaert
 • Hemerocallis Wild Horses
 • Hemerocallis Strawberry Candy
 • Hemerocallis Bela Lugosi
Som nevnt har jeg en del sorter, men ønsker meg fler, helst navnesorter. Helst ikke for mye gult og orange, men liker jeg blomsten, får den innpass, selv om den skulle være gult i den ;-)

Hvis du ønsker noe annet enn Dagliljer i bytte, kan jeg evt. tilby , Hosta Big Daddy, Hosta undulata albomarginata, Hosta albo picta, , Dianthus deltoides arctic fire, Saxifraga Urbium, Ptimula denticulata (hvit eller lilla), frøplanter av lammeøre, eller Dicentra spectabilis alba, Helianthemum rock rose mix. Jeg har også igjen en del planter fra Darwinimporten i våes, som kan byttes bort; diverse epimedium, flere forskjellige hosta, Phlox, Iris sibirica Butter and sugar, Iris sibirica dawn waltz +++13 kommentarer:

 1. Jag har Neyron Rose och Mary Todd för byte!
  Även Pink Damask finns.

  SvarSlett
 2. På Lördag kommer jag att ta upp flera plantor så då kan det finnas annat med att byta med.
  Jag är intresserad av
  Hemerocallis Martina Verhaert
  Hemerocallis Wild Horses

  SvarSlett
 3. Jeg er interessert Linda :-) Har du adressen min fra tidligere, eller skal jeg sende den på nytt?

  SvarSlett
 4. Jeg har en del som er..
  Laugh and sing
  Summerwine
  childrens festival
  red rum
  mountain laurel
  + noen jeg må sjekke lappen på når jeg kommer hjem.
  Ønsker meg Eleonore, Martina og Bela..
  Mange av de er så store at posten blir for dyrt.. Du skal vel ikke oppover i nærmeste fremtid?

  SvarSlett
 5. Oi så mange fine :-) Jeg hadde ingen planer om Liertur med det første, men det er jo ikke lenger enn at det går an med en ettermiddagstur ;-) Skal til Skoppum en dag uansett, så da går det an å gjøre en litt lengre tur utav det. Sender deg en PM på hagegal for nærmere avtale, litt senere.

  SvarSlett
 6. Oj så mange flotte fristelser Trine. Jeg bytter gjerne hvis det er mer igjen. Sender deg en melding senere i dag når jeg har fått oversikt over hva som kan deles.

  Mener i allefall at jeg har noen hvite (krem), rosa og mørk burgunder som er delbare. Jeg kunne tenke meg Eleonore, Bela Lugosi, Wild Horses og Martina Verhaert :-)

  SvarSlett
 7. Trine, jeg måtte til slutt legge inn kommentaren som anonym da det ikke funket å være pålogget (mulig det er noen begrensninger her på jobben som gjør det). Glemte dessverre da underskriften...

  Wenche :-)

  SvarSlett
 8. Kommer gräva upp double river wye.

  SvarSlett
 9. Jeg sier bare ja takk og ja takk. Med forbehold om at jeg har igjen av det dere ønsker dere. Tar kontakt på Facebook eller hagegal, når jeg får telt opp hva jeg har og hva dere ønsker dere. Så langt er det bare nye sorter dere har å tilby, så jeg tar imot det jeg kan få :-D

  SvarSlett
 10. Da har jeg tatt en tur i hagen, men som alltid har jo disse hersens plantelappene forsvunnet! Enkelte har lapper, andre er jeg helt sikker på uten lapper. Det er imidlertid et par jeg er usikker på, men som står med knopper så da får jeg sannsynligvis svaret i løpet av et par dager.

  Så da tror jeg at jeg kan tilby deg følgende:
  American Revolution (http://lh3.ggpht.com/_OC_cTeVvE1k/SUaZbF4gR5I/AAAAAAAAE5I/n-DhM5rVo3A/s1600-h/HemerocallisAmericanRevolut2.jpg)
  Edge Ahead
  Luxury Lace (tror jeg)
  Sahara Sands (http://lh6.ggpht.com/_OC_cTeVvE1k/SUaXP9G41uI/AAAAAAAAE5U/hZUQ5vVzz5k/s1600-h/HemerocallisSaharaSands2.jpg)
  Sammy Russel (http://lh4.ggpht.com/_OC_cTeVvE1k/SoMjSbfXXWI/AAAAAAAAId4/O71YavCWvHg/s1600-h/SammyRussel3.jpg)
  Ukjent som skulle ha vært Pandora1`s box (http://lh5.ggpht.com/_OC_cTeVvE1k/TFnEybBa8FI/AAAAAAAAL0I/FyuopwWLAeA/s1600-h/IMG_5775%5B3%5D.jpg)

  Sahara Sands er lysere enn på bildet, Sammy Russel er mørkere og den ukjente mer burgunder - ikke så rød (en lavere sort)


  Jeg har flere sorter, men de er dessverre ikke så store ennå. Gi meg et ord hvis det er interessant :-)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Må le (og ikke så lite flau), så akkurat gjennom bildene jeg har tatt i det siste. Da dukket jammen Bela Lugosi og Martina Verhaert opp gitt! Hadde helt glemt at de var med i importen. Og når jeg sjekket listen har jeg jammen Eleonore også :-)

  SvarSlett
 13. dagliljer@live.dk13. august 2011 kl. 00:50

  I Danmark er vi også glade for dagliljer.
  Se kontakter på min facebook : dagliljer@live.dk

  Jeg har ca 160 forskellige dagliljer. Jeg kender en i Danmark der ca 650 forskellige daglijer mange liljer og iris.

  Jeg har nydt at se på din haveside.

  SvarSlett