søndag 14. august 2011

1000 åpne hager - Vel overstått

Det ble en lang og hektisk dag, med besøk av mange interesserte og hyggelige mennesker. Værgudene var greie og slapp bare ned litt vann i løpet av dagen. Ikke mer enn at det var helt greit å være utendørs, selv uten regnfrakk. De første besøkende ankom kl. 10.30 i formiddag. Nå kl. 18.30 har de siste etternølerne nettopp forlatt åstedet. Jeg forsøkte å holde tellingen, men mistet til slutt oversikten, men det har nok vært 30-40 mennesker innom i løpet av dagen.

Bilder har jeg slett ikke hatt tid til å ta. Jeg har løpt mellom hagen og drivhuset. Skravlet, svart på spørsmål, solgt planter, delt ut frø og stiklinger og svelget noen kopper kaffe i forbifarten for å smøre strupen. Jeg har ett helt klart inntrykk av at folk har vært fornøyde med det de har sett og har kost seg med å rusle rundt. Selv om engletrompetene sviktet med blomstringen er det mange som har latt seg imponere av de store plantene.

Snuffeldyret var innom med et lass med dagliljer og fikk med seg ei kasse med div. stauder i retur. Hun var her mens det var en del folk, så jeg rakk vel ikke prate så mye, men håper på forståelse for det. Generelt skulle jeg ønsket jeg hadde mer tid til å prate med hver enkelt, men det er jo ikke så enkelt å få til, når det kommer såpass mange mennesker på begrenset tid. De første og de siste var nok de som fikk mest oppmerksomhet, mens de som var midt i rushet måtte avfinne seg med å klare seg selv, i større grad.

Jeg har heldigvis ikke hatt den helt store prestasjonsangsten, selv om jeg av og til har angret litt på at jeg meldte meg på dette. Det viser seg nå at det slett ikke var farlig. Mye mulig jeg blir med et annet år også, men samtidig hadde det jo vært gøy å kunne kjørt litt rundt og sett seg om i andres hager på en slik dag. Litt ekstra morsomt var det at flere fortalte at de kom til meg, fordi de hadde hørt meg på radioen sist fredag. Litt gratis reklame ble det altså, av min tidlige fredagsmorgen i NRK østafjells :-)

3 kommentarer:

  1. Hei Trine:)Så bra at det var en del som dukket opp i dag.Her kom det på tross av til tider mye regn 35 stk.Og det må vi jo være fornøyd med,men siden folk kom puljevis ble det vanskelig og være overalt og svare på spørsmål.Alt i alt har det vært en morsom dag,men jammen godt og krype opp i sofaen og lade kroppen litt..

    SvarSlett
  2. Her har det også vært mange. Merker at dagen tok på selv om det var morsomt.

    SvarSlett
  3. Imponert over at dere har klart dere på egen hånd med omvisning, plantesalg og kaffeservering. Selv i en offentlig hage og med 4 stykker fra hagelaget, synes jeg det var mer enn nok å gjøre. Men vi fikk snakket en god del med alle som var innom. Moro at det kom såpass mange selv om været var litt ustabilt.

    SvarSlett