torsdag 3. mars 2011

Jeg gleder meg til..........

....... veldig mye denne våren og sommeren. Vårens første høydepunkt må, uten tvil, bli når plantene fra Darwin ankommer Knatten i første halvdel av april. Spenningen ved å pakke opp nesten 6 tusen planter, fordelt på ca. 170 forskjellige sorter stauder og løk, kan neppe måle seg med så mye annet denne våren. Når oppdraget er vel utført og under kontroll, er antakelig snøen nærmest borte og det er tiden for å gå og vente på alle skattene som ble plantet i fjor. Mange forskjellige Anemone Nemorosa, Trillium i mange farger og varianter, 3 nye Cypripedium og et utall av andre stauder og løk, plantet både i fjor og året før. I barnehagen står mengder av potter med staudefrø. Om det blir spiring i alle tviler jeg på, men gleden over de som spirer, oppveier raskt skuffelsen over de som jeg ikke får til.

Litt lenger utpå sesongen gleder jeg meg til uteplassen igjen ser ut som dette. Mengder av Brugmansia, Fuchsia, Canna og andre "exotica" som blomstrer og sprer deilig duft over hage og uteplass. Nå skal plantene snart pleies i drivhuset, fram til det blir varmt nok til å sette dem ut i frisk luft igjen.


Tenk å kunne stikke nesa inn i en av disse og bare nyte, duft og synsinntrykk, mens sola skinner på en brun rygg og humla suser og venter på ledig plass.
Jo da, jeg gleder meg til så mye og det BLIR vår i år også.

Innlegget er bidrag til Moseplassens konkurranse "Hva gleder du deg til"

10 kommentarer:

 1. Oi, er du gal - 6 tusen planter? :-O Ikke rart at du gleder deg til det, håper du finner litt tid til å spise og sove også, da, hehe.
  Nydelig lukteobjekt for deg og humla :-)

  SvarSlett
 2. OJ så spännande!!!
  Vad är det för sorter?????
  Säljer du??????
  Berätta!
  Har inte kikat på priset till Norge ännu.
  Men det kommer.
  Glömde ta med olika Dhl lådor idag.
  Jag vet ju inte vilken som passar.
  Lovar att försöka komma ihåg i morgon.
  Linda

  SvarSlett
 3. Nydelig engletrompet, får nesten lyst til å prøve meg på flere, men jeg får de ikke til å blomstre og de stryker med om vinteren. Skal bli spennende å se om de tre jeg har igjen vil våkne til liv igjen i år. Det er vel snart på tide at de viser livstegn?
  Uansett så er det utrolig vakre planter.

  SvarSlett
 4. Fantastisk engletrompet. Nydelig farge og jeg kan kjenne duften helt til den andre siden av fjorden!

  SvarSlett
 5. Skulle visst at det var en engletrompet ;) Hjernen er ikke heilt tilkobla så var innom serviett-kunstverk og rose før jeg skjønte hva det var bilde av XD Må visst gå å legge meg...

  SvarSlett
 6. Nei Linda, jeg har ikke tenkt å selge noe særlig av dette. Vi er ca. 40 Hagegale som har bestillt planter sammen fra Darwin og jeg har fått æren av å holde det hele onder kontroll og ta imot plantene. Heldigvis skal de fleste plantene reise videre til andre, rett etter at vi får dem hit til Norge :-)
  Ikke stress med pakking og sending. Ta det når det passer. Det er fortsatt lenge til han kan settes ut i mon hage. Alt for mye snø her.

  SvarSlett
 7. Skulle nesten tro den blomsten var laget av marsipan utrolig vakker.God helg

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du gleder deg til alt dette!
  Nå går det heldigvis mot vår.

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 9. Jeg gleder meg også til engletrompetene dine blomstrer. Selv om jeg nok ikke får se de i år heller, så dukker de jo opp på blogg og forum, og det er ikke så værst bare det :)

  Darwin ja, guri, veit ikke om jeg hadde gleda meg til å sortere det der gitt. Håper du får god hjelp. (og takk for at du satt i gang galskapen)

  SvarSlett
 10. Vakkert bilde av engletrompeten! Jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil, for jeg får heller ikke blomst på mine! Da får jeg heller nyte synet av blant annet dine =)
  Lykke til i konkurransen, Trine!

  SvarSlett