onsdag 21. oktober 2009

Gulvet er støpt - nå er det bare å vente

I går kom sementbilden med 4 kubik sement og fylte forskallingen til drivhuset. Gubben tok seg fri fra jobben og brukte det meste av dagen til å rette av, få riktig fall mot slukene og til slutt pusse overflaten, slik at den ble glattest mulig (snill gubbe :) ) Det var litt for dårlig tørk, så han var ikke helt fornøyd med pussingen, men jeg synes det ser helt flott ut :) Planen er å male gulvet til sommeren, men i vinter får det duge som ubehandlet. Nå står det hele tildekket med plast og herder. Regner med at det er herdet nok innen lørdag, slik at vi kan begynne å montere.

I kveld skal jeg ta drittjobben med å fjerne silikon på de profilene der det var brukt. Heldigvis hadde de bare rukket å legge på noen få av platene i taket, før de bestemte seg for å selge drivhuset. Hadde vært en skikkelig drittjobb, hvis det var silikon over alt :( Tenkte også å vaske av bunnprofilene og ellers der det ligger lag med skitt, hvor platene skal inn. Resten vasker jeg når alt er på plass tror jeg.
Da gjenstår å sortere alle skruer og smådeler, som bare ble samlet i salig blanding i isbokser, da vi demonterte huset.

Monteringsanvisning er skrevet ut og ligger i beredskap, men jeg har en viss mistanke om at gubben har grei oversikt over hva som skal hvor. Håper og tror at monteringen vil gå rimelig smertefritt og uten alt for mange banneord ;)

5 kommentarer:

 1. Spennende, Trine! Tenker du gleder deg!

  SvarSlett
 2. Dette blir sikkert helt suverent! Han framstår som rimelig hendig, han kompisen din, og jeg håper det går smertefritt og uten for mye neglesprett :-D

  SvarSlett
 3. Er du sikker på at drivhuset er stort nok? ;-)

  SvarSlett
 4. Det her går sikkert bra. Har inntrykk av at mannen din er en skikkelig håndverker. Lykke til med monteringen!

  PS - det ligger en award til deg i bloggen min.

  SvarSlett
 5. Stort nok??? Ja, i hvert fall denne første vinteren ;-) Fleipet med det her om dagen, at hvis/når det blir for lite, kan vi jo bare bygge ett til ved siden av det andre. Fikk ikke særlig gehør for det forslaget gitt ;-)
  Nei, må nok forsøke å klare med meg dette. Har jo drøyt 25 kvm. i kjelleren her også. Totalt over 60 kvm. bør vel holde, selv for meg :-)

  SvarSlett