tirsdag 20. januar 2009

Mange tusen drept i massedrukning!

Det meldes at mange tusen individer ble brutalt drept ved drukning og ihjelfrysing tirsdag kveld. Masakren fant sted i en kjeller i Sandefjord og morderen er en kvinne i 40-årene. Det er uvisst hvor mange overlevende som er igjen i kjelleren, men sannsynligvis er det noen få som har unsluppet den grusomme gjerningen. Det har foreløpig ikke lykkes å få noen uttalelse fra noen av de pårørende =))

Dette var dagens førsteside oppslag fra planterommet ;) De rammede er lus og spinnmidd og drapsvåpenet var en balje med grønnsåpevann. De som ikke havnet i balja, ble plassert i ei bøtte som etterpå behørig ble fraktet ut i kulda :)

Jeg har med andre ord vasket Engletrompeter i kveld. Alle plantene på planterommet er grundig skylt i balje med grønnsåpevann. Alt fra små stiklinger, til 2 meter høye planter, har fått seg en omgang i balja. De små var jo enkle å ha med å gjøre. Verre var det med de store 8-} Ikke helt lett å få manøvrert 1-2 meter høye planter i et trangt rom, slik at jeg fikk skylt alle toppene i såpevannet. Klarte det, men nå ser det ut som ei slagmark der nede. Jord og søle over hele gulvet :@) Tørket opp det verste, men resten får ligge til en annen dag. Ryggen verker og hendene er vassne etter alt såpevannet.
Nå håper jeg mengden av både lus og spinnmidd er vesentlig redusert, slik at jeg kan klare å holde dem i sjakk resten av vinteren. Spinnmidd har det for øvrig ikke vært så mye av i vinter, men lus derimot, har det vært mengder av i det siste >:P

Ellers har jeg hatt en liten opptelling og kommet fram til at jeg har nærmere 80 Brugmansia stiklinger, som er klare for nye hjem utover våren. Får legge ut for salg, bare det blir varmere i været. Risikosport å sende planter på denne årstiden.

7 kommentarer:

 1. Trine, synes du fortjener en award for din kreativitet. Utmerkelsen venter på deg i min blogg. Fortsatt riktig god uke!
  Hilsen orchis

  SvarSlett
 2. Yaiks! Jeg trodde du hadde hatt vannehjelp og alle trompetene var druknet!
  Puhhh... glad det bare var de lusne kreka som strauk med!

  SvarSlett
 3. :-D Nei da, plantene lever i beste velgående. Regner med at de tåler "storrengjøringen", slik at jeg ikke får noen ubehagelige overraskelser de kommende dagene :-\

  SvarSlett
 4. Jeg lurte først på det var en grusom nyhet jeg ikke hadde fått med meg på tv ;-)

  Jeg har stadig 10 velvoksne brugmansiaplanter, men har ingen planer om å utvide samlingen. De tar alfor stor plass til at jeg kan ha flere. Mine har vært truet med utryddelse flere ganger, men det ender med at de kommer helskinnet inn i kjelleren hver høst. Jeg har ikke hjerte til å la de bli til kompost ;-)

  SvarSlett
 5. Kast i hvert fall ikke navnesortene Marit :-O Da får du heller si ifra, så får jeg ta meg en kjøretur og hente dem :-) Mener å huske at du bestillte et par andre sorter enn meg den gangen.

  SvarSlett
 6. Hahahaha!!

  Synes jeg ser den slagmarken. Vel jeg har gjort det der jeg og, men ikke på 80 planter. =ooo
  Jeg har kun en trompet nå så jeg kommer nok til å jakte på småplanter til våren.=))

  SvarSlett
 7. haha, du kan få sagt det :)
  Festlig og innspirerende som alltid, og nettopp derfor ligger det en utmerkelse til deg inne på bloggen min :D

  SvarSlett