lørdag 3. januar 2009

HTML og hjemmesidemekking

Har lenge småjobbet litt på nye hjemmesider. Har liksom aldri blitt ferdig og heller ikke helt fornøyd med design m.m. :( Dermed er det blitt litt flikking sånn til og fra, uten den store entusiasmen :-B som har medført at sidene aldri er blitt ferdige.

Har lenge gått og grublet på å prøve meg på å programmere selv, i steden for å bruke FrontPage, men jeg har ikke våget meg ut i det store ukjente :-t I går hadde jeg opparbeidet nok mot. Lastet ned notepad++ (litt mer avansert enn notepad) og benket meg i sofaen med PC, snop, brus og røyk :p og her har jeg i grunnen sittet siden. Noen timer søvn ble det i natt, men når jeg stod opp var jeg ikke sen med å starte opp igjen. Skal ikke påstå at jeg kan dette i det hele tatt, men det er utrolig hvor mye info som finnes på www. om emnet. Jeg leser så øyet blir stort og vått, skriver noen koder, ser på det i nettleseren og jammen meg begynner det å ligne noe. :) Det er langt igjen, men jeg begynner å se konturene av en mal jeg er fornøyd med. Nå har jeg sittet og knotet med noen knapper i noen timer og trengte en pause for å klarne hjernen ;)

Hadde forresten hyggelig, hagegalt besøk i formiddag :) Anne Marte og mannen var innom for å hente noen Brugmansiastiklinger som hun skal ha med til Orchis når hun skal nedover om et par uker. Hadde ikke trodd at jeg skulle begynne å eksportere stiklinger, men sånn ble det nå engang ;)

Nei, nå må jeg kode videre :o)

10 kommentarer:

 1. Ja en kan bli hekta på sånt! Jeg kan nesten ingen HTML i det hele tatt. Når jeg jobbet med web design, så var det bar Dreamweaver som gjalt. Så da brukte vi ikke html i det hele tatt. Så nå må jeg liksom lære meg litt da.

  SvarSlett
 2. Flinking! Jeg driver og opparbeider mot til å ha blogg på eget domene. Det er langt opp og fram, jeg har et fjernt og anstrengt forhold til html. Foreløpig...

  SvarSlett
 3. Lykke til med hjemmesidemekking, og

  - Godt nytt år!

  SvarSlett
 4. Ja slikt er virkelig vanedannende!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg håper ikke jeg tar fra deg motivasjonen men her kommer noen råd i beste mening:
  Å sitte å fikle med HTML for å lage statiske nettsider er ganske så gammeldags... Bare tenk: Du har laget en hel haug med flotte nettsider med masse info, bilder og det du måtte ønske. Så kommer du på at du vil endre design eller bare noe så bagatellmessig som bunntekst? Hva må du gjøre da? Åpne alle .html-filene for gjøre endringen i alle sammen. Det kan fort bli en del.
  Jeg ser det er _mange_ nettsider i sjangeren hage/hobby som er slik. Da ser jeg bort fra blogger (som denne) som drives av et system som Blogger.

  Du må GJERNE lære deg litt av det som skjer "bak kulissene", som f.eks. HTML - det vil være nyttig uansett! Men mitt råd er å finne en leverandør som selger ferdige publiseringsløsninger der du legger inn ditt design mens innholdet (bilder og tekst) ligger i en database. På den måten er innholdet uavhengig av rammeverket og du kan endre dette ett sted mens endringen skjer over hele nettstedet.

  Var det forståelig?

  SvarSlett
 6. prøv Wordpress
  og sjekk ut guiden på webdesignerwall.com (complete guide to installing wordpress) eller noe...

  SvarSlett
 7. Takker for tips :-) Jeg er for sta til å miste motivasjonen av noe slikt. Det finnes jo muligheter for å lage "maler" i denne sammenhengen også. Da er man ikke avhengig av å endre en masse steder ved en evt. justering av layout, senere. Jeg er opptatt av og få mest mulig design inn i en slik mal, nettopp for å slippe sider som er håpløse å redigere senere. Derfor tar det også tid før jeg kommer skikkelig i gang med de enkelte sidene. Sitter og flikker på formater o.l. :-)

  SvarSlett
 8. Godt! Da er du oppmerksom på "problematikken" når du planlegger i alle fall og maler kan nok løse noe :-) Lykke til!
  Hils Sandefjord fra en hvalfanger i eksil :-)

  SvarSlett
 9. Hei Trine! Godt nytt år og tusen takk for stiklingene. Gleder meg veeeeldig til de kommer!
  Hilsen orchis

  SvarSlett
 10. En utmerkelse til deg på bloggen min.

  SvarSlett