mandag 6. oktober 2008

Jeg lider nok av et eller annet med et fint navn på

Inne i mitt hode har jeg i hele sommer og høst vært veldig bestemt på at jeg IKKE skal ta stiklinger av hverken Brugmansia eller Fuchsia. Jeg har simpelten ikke plass, eller kapasitet, til å ta vare på hundrevis av stiklinger, i tillegg til alle plantene jeg allerede har.
Hvordan har det seg da, at jeg allikevel, allerede har 2 brett med Fuchsiastiklinger og 4-5 store bunter med avklipp fra noen få Brugmansia stående i kjelleren??? Og jeg har bare så vidt begynt med nedklippingen =p~ Hvis Hagegalskap er en diagnose tror jeg at jeg snart må være berettiget til uføretrygd =)) Jeg klarer IKKE kaste stiklingsmateriale. I hvert fall ikke kraftige fine skudd som helt tydelig vil kunne bli fine nye planter med litt innsats. Vel vel, det får stå sin prøve. Kanskje jeg er så "heldig" at alt dør, uten å sette røtter ;)

Helgens kortvarige storm, natt til søndag, klarte å gjøre en del ugang på planter og hage. Stormen høstet pæretreet (enda godt vi fikk tatt inn ei bøtte på lørdag. Resten ligger nå som mer eller mindre mos rundt på tomta), veltet mengder av potter, knakk noen Brugmansia, ødela hundrevis av blomster og etterlot bakhagen her som en krigssone :-(( Har forsøkt å rydde litt, men det meste får ligge nå, til jeg har fått inn alle potter og kar. Håpløst å få ryddet skikkelig med alle pottene som står over alt. Jeg fikk heldigvis tatt noen bilder FØR uværet begynte :)

I morges var det et godt islag på frontruta :( Nytter vel ikke lenger forsøke fortrenge at det snart er vinter. #:-S Så i kveld har jeg bært ned de pottene som stod i drivhuset. De var forholdsvis tørre, i motsetning til de som har stått ute i styrtregnet de siste dagene. Når drivhuset var tomt, fylte jeg det igjen med søkkvåte potter som trenger å tørke opp litt før de kommer i hus. Fortsatt mange igjen ute, men jeg har stablet som best jeg kan, under takutspring og inntil vegger. Tror de melder forholdsvis greit vær i noen dager, så det er håp om at de tørker litt. Fortsatt står noen planter i bakken, men nå er det bare 7-8 stk. igjen som skal graves opp og pottes. Pottene jeg fikk av Ståle og Vidar tidligere i sommer, er brukt opp. Enda godt jeg har kjøpt en god stabel med murerbøtter på Biltema i tillegg. Tror jeg skal komme i mål nå, men det blir ikke mer enn akkurat ser det ut for.

Nå er vi heldigvis så og si ferdige med oppussingen i 2. etg. og leieboer er nesten på plass. Har 2-3 aktuelle kandidater og kommer nok til å ringe den mest aktuelle i morgen for å høre om vedkommende fortsatt er interessert. Skal bli godt å kunne bruke tiden mer på egen del av huset igjen og ikke minst på å bli ferdig med "høstonna". Nå er det i hvert fall straks natta for min del.

5 kommentarer:

 1. At du lider av galskapen,er det ikke noen tvil om..Hihi....
  Men jeg vil gjerne kjøpe noe "overskuddsmateriel" om du skulle ha noe til overs. Da fortrinnsvis urota.

  SvarSlett
 2. Det skal nok la seg løse Torill :-) Jeg sender deg en PM senere i dag. Nå må jeg visst jobbe litt ;-)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg synes dette lyder kjent, bortsett fra at jeg klarer ikke å klippe plantene ned engang. Har nå masse fuchsiaplanter som bugner av stiklingsmatriale. Du skulle vel ikke ha lyst på flere stiklinger vel? ; )

  SvarSlett
 4. Som jeg sier, galskapen rår. Når du spør sånn kjenner jeg at "jo, det vil jeg jo ha" :-D Men NEI TAKK!!! Kanskje en annen gang ;-)

  SvarSlett
 5. Hehe, vi er vel modne for en diagonose begge to tenker jeg. Hvis fuchsiaene overlever vinteren, så kan du få flere stiklinger til neste vår.

  SvarSlett