tirsdag 14. oktober 2008

Deilig høstvær og plantene står fortsatt ute


Det er fortsatt deilig høstvær med temperaturer rundt 15 grader på dagen. Om natten er det nok nærmere 0 og tidvis litt under, men så langt ser jeg ingen skader på de plantene som fortsatt står igjen ute. Alt som skal opp av jorda er nå gravd opp og puttet i kasser eller i potter, avhengig av hva det er. Georginer og mirabilis er stablet i kasser og plassert i kjelleren. Har også tatt inn en del Brugmansia. Foreløpig har jeg konsentrert meg om de plantene som var i ferd med å blomstre. Det gikk så usigelig tregt med den ute. Utålmodig som jeg er, bar jeg dem ned i kjelleren, i håp om å få litt fart på dem :) Nå blomstrer det som bare det på planterommet :) Duften der nede er helt fantastisk om kvelden. Kommer meg nesten ikke opp igjen hvis jeg først har gått ned for å pusle litt.
Når jeg ser på værmeldingen for den neste uka, tror jeg at jeg bestemmer meg for at det som står igjen ute, kan fortsette å stå der en stund til. Ingen grunn til å dra ting i hus tidligere enn nødvendig. Skulle det bli plutselig bråkaldt, har jeg ting såpass under kontroll nå at jeg kan få det forholdsvis raskt i hus.

Har satt en del stiklinger av både Brugmansia og Fuchsia. Ikke at jeg trenger flere selv ;) men hvis det blir røtter på dem, kan jeg jo legge ut en del for salg til våren igjen. Sikkert noen som er interessert i navnesorter til samlingene sine :)

Ellers gjenstår det litt raking og rydding rundt forbi, før jeg kan si at hagen er stengt for sesongen. Snart er det vinter og tid for innesyssler og sofakos. Har alltids litt prosjekter innendørs som må/gjøres. Litt maling, gulvlegging og småtteri som står igjen etter tidligere oppussings prosjekter. Merkelig det der at man aldri kan klare å gjøre seg HELT ferdig med et prosjekt, før man begynner på noe nytt :">
Målet i vinter er å få ting ferdig rundt forbi, slik at vi kanskje kan legge huset ut for salg til våren igjen. Vi vurderer sterkt om vi skal våge å selge her FØR vi har funnet noe nytt. Det kjennes trygt å vite hva vi får her og dermed også hva vi kan legge i noe nytt. Risikoen er jo at det akkurat da IKKE kommer noe på markedet som vi har lyst på :o og vi ender opp med å måtte leie noe for en periode. Ikke lett det der og akkurat nå er markedet så snodig at jeg er usikker på om jeg tør å gjøre noe som helst i forhold til å bytte bosted. Vi får se det an litt. Uansett vil jeg IKKE flytte på vinteren, når det ikke er mulig å få flyttet med seg planter.
Nå har jeg akkurat hatt besøk av feieren her. Inspeksjon av piper og ildsteder. Ikke stort å bemerke heldigvis. Så vi kan vel fyre trygt i vinter også :)

1 kommentar:

  1. Jeg har to store engletrompeter som jeg fikk av Charlotte som jeg har satt inn på gjesterommet sånn midlertidig. Det dufter så deilig der inne:-)

    SvarSlett