søndag 29. november 2009

Flyttesjau i helgen

Neida, jeg har ikke flyttet fra gubben, selv om han unektelig lurer på om han kommer til å se mer til meg i vinter ;-)

Lørdag kjørte vi ned 2 tilhengerlass med planter. Ut fra kjelleren og inn i drivhuset. Vi venter fortsatt på elektriker for å få lagt opp permanent strøm, men foreløpig har vi lagt opp en skjøteledning fra uthuset til lys og varme. Torde ikke vente lenger med flyttingen nå. Plutselig får vi en lengre kuldeperiode og da er det IKKE noe tema å kjøre planter på tilhenger, selv om det ikke er snakk om så lange strekningen.

2009-11-29 15-43-08 - IMG_1326Foreløpig ser det forholdsvis romslig ut, men jeg regner med at det blir trangt nok, når plantene begynner å vokse utover våren. Nå er planen å holde det frostfritt, uten tilleggslys til utpå seinvinteren. I taket har jeg dobbelt lag med bobleplast, og på veggene er det stedvis dobbelt og stedvis enkelt lag. Foreløpig er det bare de store Engletrompetene som er på plass. Må nok ta ned Fuchsene også, bare jeg får rigget meg til med en hylleseksjon.

Etter at bildet ble tatt fikk jeg inn 2 stk. 220 liters plastdunker, som vi fylte med vann. Har ikke innlagt vann ennå, så dette får være reserven i vinter. Er jo ikke mye vann som skal til de nærmeste månedene og bare det blir en dag eller 2 med mildvær, kan jeg dra ned slangen og fylle dem ved behov.

 

Bak bobleplasten i enden er det lille rommet. Ca 10-12 kvm. som ikke skal tas i bruk før til våren, når jeg skal ha på plass frøplanter, som jeg skal drive fram i kjelleren først. Får klare meg med ca. 25 kvm. nå i vinter. Blir antakeligvis dyrt nok å holde varmen her i januar/februar, når gradestokken kryper ned på 15-20 blå ute.

2009-11-29 15-43-25 - IMG_1327Selvsagt er det satt av plass til kosekrok. Ikke de vakreste møblene, men gode å sitte i og godt nok til mitt bruk. Har allerede rukket å tømme et par kanner kaffe i kroken her og flere blir det nok i løpet av vinteren. :-)

Nå blir det spennende å se hvordan dette tar i vei. Jeg har ikke våget å ta ned alle angletrompetene. Navnesortene står igjen i kjelleren. Jeg stoler ikke 100% på at det ikke blir frost der nede. Dette får være en prøve-/lærevinter. Går det bra kan jeg vurdere å sette alt inn her neste vinter.

 

2009-11-29 17-17-30 - IMG_1333Det lyser godt opp i høstmørket. Særlig her, hvor det ikke er noe annet lys i umiddelbar nærhet.  Det er svart som i en sekk her nede, når vi ikke har på noe lys.

 

 

 

 

 

Nå fikk jeg endelig litt armslag på planterommet også. I kveld har jeg vært nede og ryddet + at jeg har fått jord på alle stiklingene som har stått i en vannbøtte siden oktober. Utrolige mengder med røtter på dem og de har til og med dannet frøkapsler, etter at jeg klippet dem av morplantene. Det må ha vært rene orgien i kjelleren, uten min godkjenning ;-) Da jeg tok inn plantene i høst hadde jeg 1 frøkapsel på gang. Nå i løpet av helgen har jeg funnet 10-15 stykker til, som ikke var der da jeg bar dem i hus, midt i oktober. Hver kapsel blir antakelig ikke så veldig stor, men noen modne frø i hver kan jeg nok regne med.

2009-11-29 19-48-35 - IMG_13372009-11-29 19-49-44 - IMG_1338

  

 

 

 

 

 

 

Nå gleder jeg meg til vi runder nyttår. Det er min grense for når jeg kan begynne å så. Da skal det mengder av frø i jorda. Begynner med noen sorter som Brugmansia, Blodbeger og Asarina. Staudene tar jeg i februar og deretter følger ymse sommerblomster, tomat, agurk og hva jeg ellers måtte finne av spennende frø gjennom vinterens surfing.

4 kommentarer:

 1. Dette er blitt fantastisk flott!
  Men hvil deg litt nå, Trine. :-)

  SvarSlett
 2. Utrolig fint! Gratulerer!
  Minnes at du ikke synes noe særlig om slike bloggawarder, men det ligger likevel en til deg i min blogg. Ta den om du vil, og drit i forpliktelsen som følger... ;)
  Ha en finfin dag.

  SvarSlett
 3. Ja nå skal jeg ikke drive med hageting på noen uker ;-) Gjenstår litt elektrisk, før alt er på plass, men bare det blir ferdig skal jeg kun passe på temperaturen i drivhuset. Må prøve meg litt fram i forhold til termostater m.m.

  Forøvrig skal desember brukes til juleforberedelser og familie.

  SvarSlett
 4. Det ser godt ut :D
  Må være vidunderlig å ha slike mengder med plass, og hagen kommer vel til å bugne i sommer tenker jeg :D

  SvarSlett