lørdag 27. desember 2008

Romjulsrydding på planterommet

Den evige vinterkampen mot lus og spinnmidd går sin gang i kjelleren. Flere av Bruggene var igjen fulle av lus og noen få er invadert av spinnmidd. Snodig å se hvordan noen planter ser ut til å tiltrekke seg slike kryp, mens andre er fullstendig fri. Nå har jeg vært i kjelleren og sprøytet med grønnsåpe, rensket for alle visne blader og fjernet noen stiklinger som ikke ville sette røtter. Til slutt tørket jeg over gulvet, så nå ser det riktig så presentabelt ut der nede :) Temperaturen ligger på 12-14 grader, så lyset får bare stå på utover også. Alt for varmt til mørk overvintring i det rommet.

I det mørke rommet er temperaturen nå 5-7 grader. Plantene begynner å tørke litt, så jeg må nok til med litt vann på nyåret. Lurer på hvordan i all verden jeg skal få til det, uten at det blir et himla søl :-? Knusktørre potter med hull i bunnen tilsier at vannet renner rett gjennom og ut på gulvet. Pottene står i flere lag oppå hverandre, så jeg får satse på å vanne de øverste og håpe det meste av vannet renner ned i de nedre pottene.
Plantene ser friske ut, bortsett fra at veksten er ganske så blek, nå som de har stått helt mørkt siden oktober. Må nok få på litt lys der nede også når vi kommer utpå nyåret.

4 kommentarer:

 1. Å vanne tørre potter kan være en utfordring, ja. Masse vann og søl, JA. Ønsker deg bare lykke til jeg.

  SvarSlett
 2. Prøv kanskje å dusje, mer enn å vanne? Med sånn sprutflaske eller noe?
  Ja det der er en utfordring.

  SvarSlett
 3. Så flink du er. Minner meg på at jeg må sjekke mine også! Gulp - lenge siden. Kanskje de er fulle av utøy og dritt. I morgen. Fortsatt god jul. Hanne

  SvarSlett
 4. Dusjeflaske tror jeg blir ganske ouverkommerlig. Det er tross alt snakk om 150-200 potter :-\ Får nok dra inn vannslangen med svakt trykk og vanne i flere omganger.

  SvarSlett