onsdag 10. desember 2008

Mørkt, kaldt og mørkt, mørkt, mørkt.

Tror jeg kan si det så sterkt at jeg HATER vinter og mørketid :( Så lenge det er lyst når jeg drar om morgenen og når jeg kommer hjem om ettermiddagen, går det rimelig greit, selv om det er kaldt og surt. Verre blir det når det er stokk mørkt når jeg står opp og like forb... mørkt når jeg kommer hjem fra jobb. Det eneste dagslyset jeg ser er ute i mine små røykepauser og litt gjennom vinduet fra skrivebordet.

Det er ikke naturlig for meg å stå opp når mørket råder utenfor vinduet og kuldegradene banker på og vil inn i varmen. Resultatet blir at jeg drunter alt for lenge og kommer litt for sent på jobb :(

Nå er det jo jul snart tenker du...... Jo det er jo det og jeg skal faktisk ha 14 dager fri i jula. Det skal bli godt med mange late morgener i joggedressen og sene frokoster. Men de store forventningene er ikke der, jeg er nå engang ikke så veldig "julete" av meg. Veldig hyggelig å få barn og svigerbarn hjem til jul :) og tilbringe juledagene i hyggelig lag med familien, men ut over det har jeg et svært avslappet forhold til hele greiene. En byrunde for å få fanget de nødvendige gavene og få fyllt opp kjøleskapet. Litt hjemmebakt i fryseboksen og julepynten på plass i huset, da er det jul nok for meg. Så fort vi passerer nyttår er det ut med hele stasen igjen. Deilig å få stua tilbake til normalen igjen. :)

Huff, i dag er jeg visst i det negative hjørnet ;) Hvordan skal vi klare å snu den trenden da tro....... Jo, jeg vet det. Det er kun 12 dager igjen til vintersolverv. Da snur sola og vi går mot lysere tider igjen :) DET er positivt.

Ha en fin dag alle sammen :)Kle dere godt i vinterkulda.

7 kommentarer:

 1. Ja tenk, nå snur sola snart....:-D

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ikke glad i denne årstiden, for jeg hater mørket og kulda som følger med. I år har jeg tatt meg i å like det hvite unevnelige som ligger på bakken her. I fjor fikk ikke plantene noen dyne, med det resultatet at mange ting i hagen gikk ut. Skal det være vinter er det like greit med snø, for da blir det litt lysere. Gleder meg vilt til sola snur! :)

  SvarSlett
 3. Jeg liker heller ikke mørket og kulden, og ser fram til laaaang juleferie fra fredag og fram til over nyttår. Jeg teller ned både til ferie og til at solen snur.

  SvarSlett
 4. Melder meg på "likar ikkje vinteren-klubben". Einaste grunn til at eg ville hatt litt snø no når det er kuldegrader er at plantane i hagen treng ei dyne, ellers syns eg at det er betre med +grader i mørket men det betyr som regel regn her på vestlandet.
  Solsnu på denne årstid er virkelig noko å feire !
  Fatt mot; det kjem ein vår med fuglesong og blomsterprakt!!

  SvarSlett
 5. Hold ut, hold ut, snart så snur det.
  Ps. Jeg har ført deg opp på min bloggliste, og da tror jeg at jeg havnet som (for)følger her på din side. Jeg trenger ikke stå her altså, men det velger du selv, synes det er greit å informere om at jeg leser bloggen din.
  ElisabethF fra Hagegal

  SvarSlett
 6. Bare hyggelig med noen (for)følgere Elisabeth ;-) Jeg har selvsagt ikke noe imot det.

  Nå er det bare 7 dager til vintersolverv :-)

  SvarSlett