søndag 9. november 2008

Snart midt i november og jeg graver og graver

Det går framover med planteredningen min ;) Våget meg ut en tur i vinden i formiddag, bevæpnet med spade, potter, plantekasser og plastsekker. Nå har jeg 10-11 kasser i garasjen, fulle av potter og rotklumper. I dag gravde jeg opp alle Hostaene jeg plantet i sommer, noen trepeoner og litt annet div. :) Da jeg ver ferdig med dette begynte det å striregne og jeg kastet inn skuffa og trakk i hus.
Har vel mer eller mindre sagt meg ferdig med "bakhagen". Nå gjenstår staudebeddet ut mot gata. Kan ikke noe for det men jeg kvier meg litt for å holde på der ute. Føler meg egentlig passe dum der jeg står og graver opp planter "midtvinters" 8-}
Jeg har ikke vært like flink som Lineca og merket alle plantene. De som har merkelapp får den med, men de øvrige forblir umerket. Kan bli morsomt å se hva som dukker opp til våren igjen. Stedvis i kassene ligger plantene i flere lag. Blir antakelig en kakafoni av farger fram til jeg får sortert og plassert der de passer. Helt vanlig Trinehage med en gang med andre ord. =))

5 kommentarer:

 1. Husk endelig å få med deg de flotte dagliljene dine ut mot gata! De var fantastiske i sommer, og det ville være synd og skam og sette igjen de *ler* Jeg misunner deg ikke årstiden å grave opp planter på, men må man så må man...

  SvarSlett
 2. Dagliljene står på liste over "grave opp" ;-) Må vel prøve å få med meg en bit av hver i hvert fall. De er store nok til å deles.
  Nå melder de fint, varmt vær til helga igjen. Håper jeg får tatt meg sammen og gjort meg ferdig da. Plutselig blir det kaldt igjen og da er det ikke sikkert bakken blir myk igjen før til våren :-O

  SvarSlett
 3. Det er så moro å følge deg og huskjøpet. Virkelig lekker eiendom! Nydelig stenmurer og stenvegg og skjønne bed. Herlig å kunne flytte inn i noe som er så bra fra starten av. Og allikevel har dere nok av plass til å sette deres personlige preg på det. Til og med verksted/platerom/oppbevaring av engeltrompeter osv. Dere har nok planene klare tenker jeg. En perle er det :)

  Litt av et vær å grave opp planter i, du får trøste deg med at det helt sikkert blir bedre når du skal sette dem ned i jorden igjen til våren. Kos deg med gleden og forventingene til å flytte inn i det nye paradiset deres :)

  SvarSlett
 4. Litt av en jobb tenker jeg å grave opp alle de plantene.....
  Synes jeg ser deg i full aktivitet midtvinters, og naboene som sikkert tror det har tørnet for deg.....kan ikke annet enn å le. Du får trøste deg med at du snart skal flytte der ifra......

  SvarSlett
 5. Hehe, der kjenner jeg meg igjen. Gjorde akkurat det samme i november 2005 da jeg flyttet fra Askim. Problemet mitt var at jeg bare leide en leilighet og ikke hadde noe sted å gjøre av plantene. De måtte "overvintre" sammen med møblene på leid lager frem til sommeren 2006, men det gikk faktisk helt greit.

  Gratulerer med nytt flott hus og ikke minst hage. 5 mål å boltre seg blir jo bare herlig :-)
  Hagen ser jo kjempefin ut, men det blir nok sikkert enda flottere etterhvert. Lykke til :-)

  Så flott at jeg kunne hjelpe med identifisering.

  SvarSlett