lørdag 8. november 2008

Hundeutstilling - rare dommere

I dag har vi vært på utstilling i Kongsberghallen. Det er like spennende og uvisst hver eneste gang. Den ene gangen reiser vi hjem med BIR, cert. og en god plassering i BIG, men andre ganger ryker vi ut i første runde med blå sløyfe :-s I dag ble det blå sløyfe. Det var finsk dommer i dag, som tydeligvis ville at bikkjene skulle være størst mulig og helst litt småfeite :@) Den ene etter den andre forsvant ut av ringen med gul eller blå sløyfe. Av ca. 20 bikkjer tror jeg det var kun 3-4 stk. som fikk rød sløyfe og kun 1 med CK. Snakket en del med andre som stilte sine Rottweilere og det var noen merkelige tilbakemeldinger de hadde fått. De som stilte i junior og unghund fikk gjerne beskjed om at hundene deres ikke var ferdig utviklet??? Nei selvfølgelig er ikke en jr. eller unghund ferdig utviklet. :-? En annen fikk beskjed om at hunden hans burde legge på seg 10 kg. Etter mitt syn var IKKE hunden hans mager, men helt normal.

Vel vel, hjelper lite hva vi og andre mener om dommeren, men de fleste av oss som var der i dag melder neppe på til en annen utstilling med samme dommer. Dette ble for dumt. x( Det var faktisk ikke SÅ mange dårlige bikkjer som ble stillt i dag.

På'n igjen om 14 dager. Da skal vi til Hamar og Vikingskipet. Og jeg som synes jeg måtte tidlig opp i dag :^o Da må vi antakelig starte hjemmefra i 5-tiden.

2 kommentarer:

  1. Hørtes da litt merkelig ut.. Nå har ikke jeg så veldig erfaring med utstillinger, men trodde da slike krav var ganske like i alle land, eller?

    SvarSlett
  2. Rasestandarden er lik for alle land, men det er vidt forskjellig oppfatning hos den enkelte dommer om hva de velger å legge vekt på. Med mindre man har stillt for en dommer før aner man ikke hva han/hun legger mest vekt på. Det verste eksempelet jeg har hørt om var en utstilling som gikk over to dager. Samme dommer gav en hund BIR (best i rasen) på dag en. Dagen etter fikk samme hund blå sløyfe og rett ut :-\

    SvarSlett