torsdag 25. september 2008

Indian summer :-)

Deilig varmt høstvær de siste dagene. Var 18 grader i skyggen i går ettermiddag. Holder på ute til det blir så mørkt at jeg ikke ser hva jeg gjør. Mulig jeg må investere i hodelykt, men da er det vel fare for at naboene ringer etter politiet eller menn med hvite frakker og tvangstrøye ;-)
I dag skal gubben og en nevø sette opp plater og nytt tak på badet i leiligheten oppe. Det vil si at det blir mye støv og tråkking, så jeg kan ikke male :-D Utedag i ettermiddag også heldigvis.

Bruggene ser ut til å trives i finværet. Den ene etter den andre setter i gang med storblomstring og flere av frøplantene har åpnet, eller åpner snart, de første blomstene. Super Spot åpnet den første blomsten i går. Den dufter helt fantastisk av citrus. Er bortom og lukter på den hver gang jeg går forbi. Flere store knopper er i farta.

Har gravd opp de fleste av de som var plantet i bakken nå. Kun 8-10 stykker som står igjen. Tør ikke spa dem opp ennå, av frykt for at de skal kaste knoppene. De som er overført til potter, henger litt med hodet de første dagene, men ser ut til å takle overgangen bra. Satser på at de får etablert seg litt i pottene før de må inn til vinterlagring.
Har faktisk klart å ofre 10-12 planter også. Hadde veldig mange av en kryssning og har beholdt bare noen av dem. Resten ligger i en haug med røttene i været. Allikevel blir det enormt mange å ta vare på i vinter. Får stable som best jeg kan, men er fortsatt ikke sikker på om jeg kanskje må la noen flere bli igjen ute.

2 kommentarer:

  1. Bare skaff deg hodelykt, du :-) Politiet kan ikke gripe inn med mindre du gjør noe kriminelt, og hodelykt er meg bekjent ikke forbudt. Hvite frakker og tvangstrøye er heller ikke aktuelt med mindre du er til fare for deg selv og/eller andre - og hodelykt og engletrompeter er ikke farlig ;-)

    SvarSlett
  2. Høres betryggende ut Hilde :lol: Tror nok jeg skal rekke det jeg må før frosten kommer, uten hodelykt. Er jo for så vidt greit å komme seg i hus om kvelden også. Alltids litt å gjøre innendørs også nå etter sommerens uteliv.

    SvarSlett