søndag 16. oktober 2011

Det hjelper å rydde litt

Søndagen er brukt til å få en viss orden i kaoset i drivhuset. Som jeg skrev tidligere i dag, var kaoset fullkomment, etter at jeg bar inn alle plantene, uten å klippe noe ned. Det var rett og slett ganske så uframkommelig og slett ikke mulig å komme til med vannekanna, om det skulle bli nødvendig.
Jeg tuslet derfor ned utpå formiddagen, litt usikker på hvor jeg skulle begynne, men med et mål om i hvert fall å få begynt med klipping og rydding. De ble de store Fuchsiaene som fikk meg i gang. Gamle oppstammede Fuchsia tar skrekkelig stor plass om høsten. Det krever mot å begynne med saksa når plantene ser ut som F.Kit Oxtoby gjorde i dag, med masse knopper og blomster. Men, skulle jeg komme noen vei, var det bare å gjøre seg hard.


 Gøteborgskan, Beacon, Fulgens, Arboreum og 3 store Boliviana fikk samme behandling. Dermed hadde jeg plutselig plass til å få stablet om brugmansiaene og samtidig klipt tilbake de som ikke stod med knopper. Selv om det fortsatt er mye som trenger en omgang med saksa, er det nå betraktelig enklere å ta seg fram og komme til alle plantene, enn det var da jeg kom ned i formiddag. Resten av klippingen får vente til jeg har fått pottet opp det jeg har av stiklinger så langt og til Brugmansiaene er litt mer ferdige med blomstringen. Jeg vil nyte blomstene litt til, før de må vike for saksa.

 

Hyllene er gode å ha til alle de mindre plantene. Ikke så rent få potter som går inn i denne hylleseksjonen. Totalt sett merker jeg godt at jeg har redusert på antall engletrompeter. Nå har jeg rimelig greit med plass i drivhuset og i kjelleren står det bare noen få potter med "backup-planter". Stiklinger av navnesortene, slik at jeg ikke mister alt om det skulle gå galt med strømmen i drivhuset i løpet av vinteren. Men selv om planterommet i kjelleren er forholdsvis tomt akkurat nå, varer det neppe lenge før jeg sutrer om for liten plass. Det ble en anseelig mengde stiklingsmateriale etter dagens klipperunde. I morgen må jeg få tak i jord og begynne å stikke Fuchsia og Brugmansia. Foreløpig står alt, sirlig buntet, i vann, men jeg foretrekker å få dem i jord så fort som mulig. Jeg rekker nok ikke å kjede meg så veldig mye i vinter heller ;-)

1 kommentar:

  1. Å så stort drivhus du har :) Jeg har også tatt stiklinger av mine engletrompeter. De står fortsatt i vann så jeg burde absolutt få puttet disse i potter. Artig at du husker slike kasser jeg fikk tak i fra du var med pappan din og kjørte varer. Ønsker deg en fin uke. Hilsen Merethe

    SvarSlett