lørdag 11. desember 2010

Plantepakke i desember og de første frøene i jorda

Ja, jeg sier bare; de gærne har det godt. ;-) I dag hentet jeg de siste røttene fra importen fra Rare Plants. Denne bestod av følgende: Trillium grandiflorum snowbunting, 2 Anemone Nemorosa viridescens, 2 Anemone Nemorosa Royal Blue, 2 Anemone Nemorosa Vestal og 2 Anemone Nemorosa Bracteata plena.

Tidligere i år kjøpte jeg også Anemone Nemorosa. Disse ligger gjemt under snø og tele i påvente av våren. Anemone Nemorosa Green Fingers, Anemone Nemorosa Monstrosa B, Anemone Nemorosa Blue Eyes, Anemone Nemorosa Green Crown og Anemone Nemorosa Monstrosa A. Se bilder av disse i dette innlegget fra juni 2010. Jeg trodde faktisk jeg hadde dobbelbestilt noen, men jeg ser nå at jeg faktisk har kjøpt 9 forskjellige :-) I tillegg har jeg en dobbel hvit og en enkel gul fra før av. Så utvalget av hvitveis bør kunne bli bra etterhvert, hvis alle overlever og trives.

Hva gjør man så med røtter som blir levert lenge etter at frosten har bitt seg fast og telen går langt ned i bakken? Jo, man planter dem i potter, vanner veldig forsiktig og plasserer det hele i garasjen, hvor det er tilnærmet frostfritt, men allikevel litt frost når gradestokken kryper under -10 ute. Der får de stå til den verste vinteren er over og jeg kan få dem ut, der de hører hjemme. Mulig jeg må ta dem inn i drivhuset eller planterommet når det blir varmere i været. Regner med at de da bil begynne å spire og en mørk garasje er jo ikke optimal for vekst og blomstring.

Takk til Carina for jobben med bestilling og fordeling av planter :-)

Apeskrekkfrøene, jeg fikk av Homer66 for et par måneder siden, har ligget i fuktig jord på kjølerommet siden. Nå er de nettopp plantet i hver sin potte og står og trekker vann før de skal på plass i kjøkkenvinduet. Håper jeg er like heldig med spiringen denne gangen, som jeg var for et par år siden da jeg fikk frø sist. Frøene så i hvert fall saftspente og fine ut, etter kjølebehandlingen, så jeg håper det beste.

5 kommentarer:

 1. Anemone Nemorosa Vestal var nydelig. Anemone er klart noe det går an å få dille på. Må bare vente til primuladilla går over.
  Greit med en i gangen så en kan holde dillene vedlike livet ut :-)
  Håper du lykkes, og at de vil overleve en vinter i garasjen. Lykke til :-)

  SvarSlett
 2. Nydelige anemoner.. heldige deg. Håper det går bra med overvintringen, trist om noe så vakkert skal gå til spille. Hvilken herdighet har disse anemonene?

  SvarSlett
 3. Herdigheten tror jeg er bra. Jeg har i hvert fall gått ut i fra at de har samme herdighet som vanlig hvitveis. De er jo mutasjoner av disse.

  SvarSlett
 4. Så du fikk hentet pakken til slutt! Ja, jeg hentet også pakke med hvitveisrøtter i går. Jeg har ikek fått plantet de ennå, for jeg vet ikke helt hvor jeg skal plassere de. Må nok sette de i kjelleren, men der er det noen plussgrader. Huff, det er ikke lett å plante sånt inne når de helst skulle vært i bakken ute.
  Vi har kjøpt mye likt ser jeg. Hvitveis er lette å få til, og de sprer seg bra med tiden.

  SvarSlett
 5. Anemoner er kjempefine! Håper du får planter av frøene dine.
  Spennende med Apeskrekk. Den tåler ikke våre forhold her, men håper du får planter fra dine frø, og at trærne vokser seg til.

  Søndagsklem fra Bente

  SvarSlett