lørdag 15. mars 2014

På tide å rydde litt plass - Brugmansiastiklinger for salg-AVSLUTTET

 EDIT: NÅ ER DET SÅ GODT SOM TOMT FOR STIKLINGER FOR I ÅR, SÅ DET ER IKKE LENGER MULIG Å BESTILLE.

Drivhuset er fortsatt ikke "oppe og går" etter kolapsen og i kjelleren begynner veggene snart å bule utover på grunn av alle pottene. Dessuten er stiklingene så godt i vekst nå, at det er på tide å få dem ut av huset, før de blir for store til å sende i posten. På grunn av drivhuskolapsen i vinter har jeg ikke laget så mange stiklinger av Brugmansia som jeg pleier, men en del ble satt allerede i høst og de har rotet seg godt og er i god vekst. 
Det er veldig variabelt hvor mange planter jeg har av hver, men førstemann til mølla gjelder som alltid. Jeg gjør det enkelt i år og tar kr. 100,- pr. stk. + porto. Porto avhenger av antall og størrelse, men vil ligge på kr. 100-150 pr. bestilling. Klikk på navnene, så får du opp mange bilder av de enkelte.Enkel rosa
Enkel hvit
Angels Endless Summer

Angels Sunbeam UTSOLGT
Angels Summertime UTSOLGT
Angels Fantasy UTSOLGT
Angels Proud UTSOLGT
Iochroma australe (Acnistus australis)/Mini Engletrompet hvit UTSOLGT
Rosalla dobbelt rosa UTSOLGT
Angels Honeymoon UTSOLGTLangenbuscher garten, fylt orange UTSOLGT
Maya, variegert bladverk med hvite til ferskenfargede, enkle blomster UTSOLGT

For enkelte deler av landet kan det innebære en viss risiko å sende planter såpass tidlig som nå. Det er jo fortsatt kaldt en del steder, selv om vinteren fram til nå, har vært veldig snill i store deler av landet. Disse plantene tåler ikke frost og må oppbevares inne fram til all fare for frost er over. Jeg gjør så godt jeg kan og pakker godt med avispapir o.l. men jeg tør ikke gi noen garanti for at det går bra å sende i post nå. Selv om det er mildt hos meg, er det ikke sikkert det er mildt hos deg når pakken kommer fram. Er du i tvil så er nok det tryggeste å be om at jeg sender som pakkepost, slik at ikke en brevpakke blir liggende i postkassa hos deg og fryse, mens du er på jobb. Det blir litt dyrere, men det er tross alt bedre å betale noen kroner ekstra, enn å komme hjem til stivfrossne og døde planter.

Send meg en mail til brugmansia@tkobr.net  med ønskeliste og navn og adresse. Jeg kommer tilbake til deg, med endelig pris og konto for betaling, når jeg ser hva som er igjen og hva portoen blir på den enkelte pakken. For dere som bor i rimelig nærhet, er det selvsagt også mulig å hente planter her hos meg. 

Hvordan behandle stiklingene etter mottak?

Jeg fjerner en del bladverk før jeg sender stiklingene, men det har ingen betydning for plantenes videre vekst. Det kommer raskt nye blader.
Når plantene er vel i hus lønner det seg å potte dem opp i litt større potter. Plasser pottene så lyst som mulig og gjerne litt kjølig, for å forhindre at de strekker seg alt for mye før de kan komme ut i hagen.
Brugmansia trenger mye gjødsel og vann, men de liker ikke å stå konstant våte på "beina". Ikke vann før du ser at jorda begynner å tørke opp.
Når faren for nattefrost er over, kan du flytte plantene ut. Husk bare at de må beskyttes for den skarpe sola i en ukes tid. Sett dem skyggefullt, slik at de blir vant til dagslyset, før du setter dem ut i sola. De vokser absolutt best når de står solrikt, men de kan også godt tåle halvskygge.

6 kommentarer:

 1. Bestilling sendt. Her var det en del jeg har siklet på lenge :O)

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du fant noe du ønsket deg :-) Pakker neste helg og sender uka etter..

   Slett
 2. En av stiklingene jeg kjøpte av deg for 2 år siden er et så høyt tre at jeg ikke fikk det ned i kjelleren i høst. Den ble dermed stående i gangen hvor jeg har god høyde. Nå er den over 2.5 meter høy og etter at jeg begynte å vanne litt igjen har det kommet to blomster som nå er på vei til å åpne seg :) En rosa - dobbel - fornøyelse :D

  SvarSlett
 3. Så gøy med slike tilbakemeldinger og så gøy at planten er blitt så stor og flott :)

  SvarSlett
 4. Da er stiklingene vel i hus og satt i større potter. Nå er det bare å vente på sommeren. :-)

  SvarSlett
 5. En nydelig side med mange flotte planter. Ønsker meg flere, men har lite lagringsplass om vinteren.

  Jeg har en stor brugmansia som ser ut til å ha klart vinteren fint. Det er kommet et rotskudd som pr i dag har 3 bladpar. Anbefaler du å dele det fra eller syns du bare det skal stå i potten?

  Hilsen Eva på sørlandet.

  SvarSlett