søndag 10. februar 2013

Da er sesongen i gang - Frø i jorden

Da begynner jeg å komme i gang med årets frøsådd. For et par uker siden sådde jeg 6 forskjellige kryssninger av Hemerocallis. frø fra Canada, kjøpt via The Lily Auction. Disse er godt i gang med spiringen og stadig flere frø spirer.
Etter utålmodig venting og daglige, håpefulle turer i postkassa, i flere uker, kom endelig frøene fra USA også. 27 forskjellige kryssninger med 5-12 frø i hver pose. Det skulle gi ca. 150-200 frø det........ Får vel nesten håpe at ikke alle spirer ;-)

I går kveld laget jeg ferdig merkelappene, slik at jeg kan se hva som er hva, etterhvert som de vokser til og begynner å blomstre. Morsomt å sammenligne avkommet med foreldregenerasjonen. Disse har jeg laget med lamineringsmaskin, slik at de skal tåle utelivet. Det er en fordel å bruke laserskriver. Utskrift med blekkskriver falmer raskere og blir fort uleselige HVIS det skulle komme litt vann i etiketten. Erfaringsmessig holder slike etiketter minst 2-3 år, men de blir jo litt store og klumpete, så jeg vil ikke ha dem i hele hagen. Bruker dem kun til frøplanter, for å ha litt mer kontroll på hva som er hva.

For en uke siden fikk jeg endelig blodbegerfrø i jorda. Litt sent kanskje, men de rekker å blomstre allikevel, selv om de kanskje begynner litt sent. Samtidig satte jeg noen stiklinger av Bouganvillea og Iochroma australis. Begge disse er litt vanskelige å få røtter på. Så denne gangen forsøker jeg med plastpose over og god varme i vinduet på badet.

På kjøkkenet står 7 eggeglass med frø av forskjellige Echinacea. Frøene har ligget i vann i noen dager og allerede er det hvite spirer på flere av dem. Det samme gjelder Hemerocallisfrøene. De kom i plastposer, ferdig stratifisert. Jeg fylte bare litt vann i hver pose og la dem i vinduskarmen, hvor de får undervarme fra radiatoren. Etter en snau uke spirer det i flere av posene.

Så i dag må jeg få frøene i jorda. Dermed har jeg ikke tid til å sitte her og surre lenger. Arbeidet venter ;-)

4 kommentarer:

 1. Oj, det blir mange fine dagliljebarn etterhvert, og tenk om du får 100 % spiring da! Du blir ikke arbeidsledig med det første. Det hadde vært artig å vite hvilke spennende Echincaea`er du har sådd? Lykke til med sådden!

  SvarSlett
 2. Jeg la spesielt merke til lappene. Det ser profft ut.

  SvarSlett
 3. Hi there, I discovеred your blog by means of Googlе at the same timе аs
  looking fоr a similar mattеr, уour ωeb site came up, it sеemѕ good.
  I haνe booκmаrκeԁ it in my gоogle bookmarkѕ.

  Hello thеre, juѕt become aleгt to your weblog thru Google, and fοund that it's really informative. I'm gonna watch out
  for brussels. I'll appreciate when you proceed this in future. Many other folks shall be benefited out of your writing. Cheers!

  Visit my web page - haarausfall stoppen

  SvarSlett