torsdag 1. september 2011

Årets plantekupp - Jeg kunne jo ikke la det vær

Ja, jeg vet jeg har sagt at jeg IKKE skal handle flere planter i år. Men hva gjør man da, når man blir tipset om at det selges ut fine planter for nesten ingen penger, bare noen kilometers unna? Jeg telte på knappene på vei gjennom byen (forøvrig en vei jeg sjeldent kjører når jeg skal hjem fra jobb) og oppover innfartsveien, men da jeg kom til avkjøringen nordover (veien hjem) ville ikke bilen svinge av. Den fortsatte rett fram og havnet sørover i steden ;-) Vel framme på det lille gartneriet, som jeg forøvrig aldri før har lagt merke til, trodde jeg først at det var slutt på supertilbudet. Ingen skilt å se på utsiden, men jeg ruslet nå allikevel inn (heldigvis) og fant fort ut at, jo da, tilbud var det, så det holdt. Der stod det tilbudsskilter. Ikke bare stauder, men Magnolia, Acere, Clematis, druer og en del vintergrønt. Jeg snudde raskt og hentet ei trillebår og kastet meg over herlighetene. Heldigvis hadde jeg en viss selvkontroll og holdt meg i hovedsak til de opprinnelig dyre plantene, med unntak av et par Solhatter. Her er hva som havnet i vogna:

Clematis Hagerly Hybrid (liten plante)
Acer Palmatum Osakazuki x 2
Acer Palmatum Crimson Queen
Acer Palmatum Dissectum
Magnolia Susan
Magnolia Stellata
Magnolia Soulangiana
Echinacea White Swan (stor kraftig plante)
Echinacea Tiefros (stor kraftig plante)
Paeonia Lactifolia Shirley Temple
Drue Droege van der laan

Hadde jeg hatt større bil og visst at jeg ville finne plass til alt i hagen, hadde jeg antakelig handlet mye mer, men nå var bagasjeplassen oppbrukt og jeg tuslet til kassa for å betale. I dag var det morsomt å trekke kortet. 240,- kroner betalte jeg for alt sammen. Et raskt overslag i etterkant fortalte meg at det var planter for godt over 3000,-

Acer Palmatum Osakazuki  ser det ut til at jeg fikk med meg 2 stk. av. De ser ikke helt like ut, siden den ene har litt større blader enn den andre, men de er merket med samme navn, så jeg er litt usikker. Skitt samma, skal nok overleve det i så fall ;-)

Nå gjenstår det å finne ut hvor jeg skal plante alle skattene da...... I de fleste bed er det allerede sprengfullt, men jeg får ta en aldri så liten rydde- og flyttesjau her og der, så skal jeg vel få presset dem ned i bakken før vinteren.

For 5 dager siden publiserte jeg årets planteliste med 300 nye sorter i hagen i år. Allerede nå, 5 dager senere, viser den samme lista 330 nye sorter. 12 i dag, 10 nye fra planteriket.no + noen jeg hadde glemt i den første lista.

Men NÅ er det slutt på handlingen for i år - Tror jeg ;-)7 kommentarer:

 1. For et kupp! Jeg har også fått med meg det tilbudet, er jeg heldig får noen planter haik hjem hit, hehe. (enda jeg også har sagt at jeg ikke skal kjøpe mer planter før til neste år...)

  SvarSlett
 2. Da kan jeg si hjemme at det er noen som er verre en meg. God fangst og tvi-tvi.

  SvarSlett
 3. På Drivhuset i Larvik, Nanset nærmere bestemt. Gamle Kongevei 54 eller 45 tror jeg adressen var.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tipset Trine. :-) Nå ble jeg glad! Er ofte innom der men hadde ikke fått med meg dette. Var å handlet idag. Betalte 400,- for planter som hadde kostet 5000,-. Utrolig godt å få med seg når man skal bygge opp en hage.

  SvarSlett
 5. Så bra at du fikk det med deg Sissel :-) Jeg sliter med lysten til å dra tilbake og handle mer, men har så langt klart å holde meg unna. Håper det snart er tomt ,-)

  SvarSlett
 6. These are really impressive ideas in concerning blogging.
  You have touched some pleasant points here.
  Any way keep up wrinting.
  Also see my website > pizza gamehouse

  SvarSlett