torsdag 20. januar 2011

Finner ikke igjen ånden i år

Normalt er jeg i full gang med frø og såpotter på denne tiden av året. For ikke å begynne for tidlig har jeg en grense for meg selv. Ingenting skal såes før 1. januar hvert år. I år derimot finner jeg ikke igjen lysten til å ta fram frøposer og jord. Tenker stadig at jeg skal gå ned i planterommet og så stauder, men når kvelden kommer gidder jeg ikke allikevel. Det ender med at jeg går ned, ser over stiklinger og planter som står til overvintring, vanner litt om nødvendig (og hvis jeg gidder) og rusler opp igjen.

I frøboksen ligger mengder av spennende frø fra staudeklubben, en ladning med diverse fra Thompson & Morgan og en del egenhøstede frø fra i høst, som jeg ikke engang har renset og pakket skikkelig. De ligger fortsatt i kaffefilter med frøhamser og alt på *rødme*. Frøbestilling og betaling til STA ble sendt i god tid før fristen, men bestillingen til konnasørsklubben, tror jeg faktisk fortsatt ligger i veska, hvor den har ligget i minst 3 uker. Har ikke engang husket å sende den.

Har flere ganger vært innom diverse frøfirmaer og kikket, men ikke engang frøbestilling frister. Titter litt rundt på sidene og lukker igjen, uten å handle en eneste liten frøpose.

Vel vel, før eller siden dukker vel overskuddet opp og jeg står der med nevene fulle av jord og søle, mens frøposene blir stadig færre og kassene fylles. Håper ikke det går alt for lenge før jeg er i gang. Mange av frøene må jo stratifiseres og det er vrient å få til i mai ;-)

11 kommentarer:

 1. Men du MÅ ikke, vet du =)
  Det går jo an å ta et friår, når det gjelder staudene, og heller satse på sommerblomster når den tiden kommer! Det skal jo være lystbetont, ikke sant? Kos deg, og slapp av!

  SvarSlett
 2. Veldig enig med krepsemor. Jeg hadde noen år hvor entusiasmen glimret med sitt fravær, men den kom tilbake med ettertrykk kan man si.

  SvarSlett
 3. Tenkte forresten på deg i går. Jeg var i Nice og besøkte Villa Ephrussi de Rothschild. Der hadde de engletrompeter som var minst 3 meter høye. De var selvfølgelig plantet i bakken og sto ute hele året. Jeg kan bare forestille meg dem i blomst.

  SvarSlett
 4. Ja, det hender seg at man mister gnisten litt, i perioder. Da er det bare å la vær å gjøre noe, og bare kose seg og gjøre det man har lyst til. Så kommer nok gnisten tilbake, får vi tro.
  Når det blir mer varmt og vårlig, tenker jeg at "hage-gnisten" kommer tilbake.

  Ønsker deg en fin kveld!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 5. Hvis det kan være en trøst, har jeg det på akkurat samme måten i år. Ja enda verre tror jeg, i og med at jeg ikke har bestilt ett eneste frø og staudesåddambisjonene er så å si helt fraværende. Er ikke engang flink å vanne overvintringsplantene, enda jeg har alle innomhus og det skulle ikke være det store orket. Men det er det altså. Samme med bloggen, orker ikke skrive noe. Blodbegerfrøene ligger i en skål i gangen, og jeg har spennende Canna-frø fra Orchis liggende i frøboksen. Får se om jeg klarer å ta meg litt sammen i helga…..

  SvarSlett
 6. Har det akkurat på samme måte selv. Har fullstendig tapt gnisten til å begynne med noe som helst av såing. Alle overvintringsplantene har tatt kvelden, mesteparten frøs før jeg fikk de inn fra drivhuset i høst og resten har tatt kvelden av manglende stell i vinter.
  Og aldri har frøboksen vært så slank på denne tiden av året.
  Bloggen blir også neglisjert, skriveånden har tatt ferie...

  SvarSlett
 7. Det går nok bra i år også skal du se, den berømmelige ånden dukker nok opp igjen. Kanskje det ble for mye i fjor høst med Darwin bestillinger og det hele?

  SvarSlett
 8. Takk for trøstende ord :-) Jeg kommer nok i gang og jeg VET at jeg kommer til å angre utover våren, hvis jeg ikke får sådd litt. Jeg må bare komme i rett modus, så går det garantert unna i svingene ;-)

  SvarSlett
 9. Nyt det du har og la ikke frøene bli noen plikt. Jeg konsentrerer meg for andre år på rad hovedsakelig om å få skikk på det jeg har, og det har vært veldig velgjørende.
  Blodbegerfrøene skal jeg imidlertid så - tror jeg :lol:

  SvarSlett
 10. Jeg har heller ikke hatt så veldi glød hittil. Og tenkt ok, hagen blir koselig til sommeren uten at jeg bruker hele vinteren på å forberede den. Jeg pleier å ha rolige stunder på morgenen i helgene. Når det er stille i huset og hvor jeg sitter alene å ser utover hagen og filosoferer og drømmer. I dag leste jeg et nytt hageblad som var kommet i posten. Jeg så bilder av bugnende hager i kveldssol. Da sa det bare PANG! og iveren var tent :) Hvis du vil komme i gang for å få sådd litt, kan du jo prøve å ta deg en god rolig pause og sitte å bla i blader å finner frem bilder av fantastiske vakre hager, å se for deg at du sitter i hagen din i stillhet og kveldssol en varm sommer dag og kjenner duften av blomster mens du hører trosten synge. Lykke til !

  SvarSlett
 11. Gidder ikke jeg heller. Går inn for ryddesesong og håper ikke alt for mye har daua i vinter..

  SvarSlett