søndag 10. oktober 2010

Det blir nok fullt i år også

Søndagen er brukt til å få i hus mange av utoginnplantene. I år satser jeg på å ha det meste i drivhuset, slik at jeg har planterommet ledig til stiklinger og frøplanter utover vinteren og våren. Dermed ble alle de store Engletrompetene og Fuchsiaene, som har stått rundt husveggene i sommer, stablet på tilhengeren og kjørt ned til drivhuset i formiddag.

2010-10-10 13-35-04 - IMG_2200

Foreløpig har jeg kun fjernet bladverket. Knopper og blomster får henge på en stund til, i håp om at jeg skal få litt bonusblomstring i drivhuset utover høsten. Når blomstringen avtar (eller jeg ikke gidder vente lenger) klipper jeg dem tilbake og begynner med produksjon av nye stiklinger. Det viste seg å bli vanskelig å få stablet skikkelig, uten å klippe først, men jeg gjør et forsøk. Får jeg ikke plass til alt, får jeg heller gyve løs med saksa ;-)

2010-10-10 17-04-24 - IMG_2213

En smule kaotisk foreløpig, men det skal nok bli litt mer system sånn smått om senn. De store plantene på venstre side, sammen med Blodbeger og Canna rundt vanntønnene og de mindre plantene i hyllene på høyre side. Jeg har hyller og bein til å forlenge hylleseksjonen og jeg vurderer å sette opp dette med hylle bare i bunnen og på toppen, slik at jeg kan stable mellomstore planter i 2 høyder der også. Foreløpig har jeg kun tatt inn de plantene som kom fra hagen. Alt som har stått nede ved drivhuset står fortsatt ute. Jeg må garantert kvitte med med mange men gudene vet hvordan jeg skal klare å velge bort så mange, at jeg får plass til resten :-\2010-10-10 17-04-36 - IMG_2214

Fuchsia Boliviana har vist seg å være planter som trives godt hos meg. Jeg fikk en stikling av F. Boliviana Alba av Oddvar i fjor + at jeg sådde frø av F.Boliviana i fjor sommer. Dette er storvokste Fuchsia og begge plantene har vokst noe enormt i sommer. Albaen har bare hatt noen få blomster. Mulig den har stått litt for skyggefullt, mens den røde, som har stått i full sol, har blomstret uavbrutt i hele sommer. Fortsatt har den mange blomsterklaser. Jeg har ikke hatt hjerte til å klippe dem ned ennå, men her blir det nok godt med stiklingsmateriale, når jeg kommer i gang. Det morsomme med disse er at de bare fortsetter å danne nye blomster på samme stilken. Dermed blir blomsterklasene lenger og lenger utover sommeren. Absolutt en plante å anbefale hvis du liker Fuchsia. Her er et nærbilde av blomstene også.

fuchsia_boliviana1

Ettermiddager og kvelder den kommende uka, vil nok bli brukt til å få i hus resten av plantene som skal inn og organisere det hele litt bedre. Ser for meg at jeg nok må stable i flere “etasjer” i år også, for å få plass til mest mulig.

2 kommentarer:

  1. Det ser ut til at du klarer å fylle opp drivhuset ditt, ja! Enda så digert det er =) Nå ser jeg bobleplasten er på plass også. Den F.Bolivia var bare rålekker! Selger du stiklinger til neste vår, så stiller jeg meg i kø. Eller kanskje du får frø på dem? Kan du holde av noen til meg?

    SvarSlett
  2. Usikker på om det blir modne frø, før jeg må klippe den tilbake, men jeg regner med at det blir stiklinger i nettbutikken til våren igjen. Virker som de er greie å få til å rote seg :-)

    SvarSlett