onsdag 18. februar 2009

Vinterlei

Nå har vinteren vært lang nok. Jeg er lei!! Kom vår, sol og mildvær og vask vekk alt dette ekle hvite som ligger på bakken. Nå ser jeg ikke lenger det vakre med snødekte trær og plener, eller istappene som henger ned fra takskjegg og renner. Nå er det bare ufyselig og kjedelig.:( Jeg lengter etter å rote i jorda og glede meg over små spirer som titter opp etter vinterdvalen i frossen jord. Allikevel VET jeg jo innerst inne at februar og mars er de verste snømånedene på disse kanter. Selv om vi får mildvær og regn i noen dager, kan det fort snu igjen og ramle ned en halvmeter med nysnø :(

I helgen er det faktisk meldt mildvær og sol :) Kanskje en mulighet for å få flyttet en del overvintringsplanter til det nye huset. Vi får fylle varebilen og ta det i flere vendinger. De store Fuchsene er i behov av en vårklipp og Bruggene trenger absolutt litt mer lys og varme for å komme seg etter tilværelsen i mørk og kald kjellerbod. Mistenker at noen av bruggene er døde :( De ser i hvert fall skrekkelig stusselige ut, men det er jo håp om at de skyter fra rota igjen. Hvis ikke må jeg vel regne med litt svinn. Har jo litt å gå på og nok å ta vare på uansett. Canna-knollene skulle vært plantet igjen og løkene av Eucomis Bicolor bør nok også snart få jord rundt føttene, hvis de skal rekke å blomstre i sommer. Må nok få kjøpt inn et lager med jordsekker, så jeg har litt å gå på utover seinvinteren.

Har satt noen flere stiklinger av Brugmansia og Fuchsia. Brukte et par timer i kjelleren her om dagen. I mangel av hagevær ute, må jeg av og til "hage" litt i kjelleren for å holde abstinensene i sjakk ;)

I helgen bar vi ut alle plantekassene fra uthuset og satte dem i snøen. Spadde en del snø over dem for å isolere litt og samtidig sikre at de får litt vann hvis det blir mildvær. En del av innholdet i kassene så trasig ut, men jeg håper det er liv i de tørre, kalde jordklumpene allikevel. Blir spennende å se om bladene på Rhododendronene folder seg ut igjen nå hvis det blir litt mildere. Tystbasten stod med store knopper og så ut som om den er klar til å blomstre hvert øyeblikk, så det er håp :)

2 kommentarer:

 1. Mye jobb med flytting ja, men dere er jo heldige som har "god tid" og slipper å ta hele flyttelasset på en helg. Imponerende at du ordner med stiklinger og sånn, da blir det jo ennå mer å flytte på.
  Kanskje det er muligheter for å kjøpe noen til våren? Mine brugger ser mistenkelig daue ut foreløpig, men har ikke fått sjekket dem ennå. Humper rundt på krykker for tiden, og det er ikke plantevennlig:o( Men det er heldigvis bare midlertidig. Hyggelig å lese om flyttingen deres. Gleder meg til å følge med på utviklingen av nyhagen.
  mvh
  ElisabethF

  SvarSlett
 2. Når jeg først er på "rekreasjon" på planterommet, kan jeg jo ikke sitte der nede med hendene i fanget ;-) Dermed herjer jeg litt med saksa og da blir det produksjon av stiklinger.

  Kommer til å åpne en liten nettbutikk med stiklinger utpå våren. Holder på å gjøre den ferdig nå. Følg med på nettsidene mine :-)

  SvarSlett