mandag 7. januar 2013

Au da, nå har jeg gått på en smell - IGJEN

Ting begynner å gå seg til kjenner jeg ;-) Mismotet og den dårlige arbeidslysten fra 2012 er et tilbakelagt stadie og jeg starter 2013 med kribling i såfingre og hodet fullt av drømmer og planer om kommende blomsterflor og hageprosjekter. Litt deilig å kjenne på den gode følelsen av at vi går mot vår og at det er på tide å få de første frøene i jorda.

Blodbeger er det første som blir sådd av sommerblomster her i huset. De vokser tregt den første tiden og trenger en del uker på seg før de er store nok til å plantes ut. Bare jeg får tak i noe god jord igjen, skal frøene i jorda.

For en del måneder siden fant jeg The Lily Auction på nettet. Spennende, men jeg glemte bort hele greia igjen fram til her om dagen, da jeg ryddet i bokmerkene mine. Gjett hva som skjedde ;-) Ja da, jeg gikk amok og la inn bud etter bud, fargerike bilder av den ene dagliljen vakrere enn den andre, er ikke til å motstå. Nå er det snart mange spennende dagliljekrysninger på vei i posten fra Canada og USA og jeg mistenker at det blir fullt i planterom og drivhus i vår også. Jeg tror det er nærmere 300 frø som etterhvert dukker opp i postkassa. Enda godt jeg ikke har sådd eller bestilt frø av andre stauder i år. Jeg gleder meg som en unge på julaften, til å dyrke dagliljer. De fleste selgerne oppgir at frøene er ferdig stratifisert i kjøleskap og er klare til å plantes i jord når de ankommer.

Herre gud, 300 dagliljer! Selv med moderat spiring blir det antakeligvis alt for mange planter. At jeg aldri lærer begrensningens kunst. Heldigvis kan disse overvintre ute, så de er tross alt vesentlig enklere å handskes med enn 2-300 frøplanter av brugmansia, som jeg hadde for noen år siden.

Jeg tillater meg å låne et bilde fra en av selgerne, som illustrerer noe av det jeg har kjøpt.


10 kommentarer:

 1. He-he, Trine! Nå er du mer ditt gamle "jeg"! Det blir spennende å se hvordan det går med alle dagliljene når de vokser seg til! Om du skulle få altfor mange, kan du jo starte opp igjen nettbutikken din, og selge unna litt der :)
  Hmm, kanskje jeg også skulle driste meg inn på den auksjonen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da, jeg kan jo selge noen etterhvert, men jeg må jo først se dem i blomst, slik at jeg i det minste sørger for ikke å selge de flotteste. Tar gjerne et par år, før jeg kan forvente blomster på dem og i mellomtiden skal de plantes..... ett eller annet sted ;-)

   Slett
 2. Ha-ha. Lykke til! Blir sikkert mange flotte dagliljer:)

  SvarSlett
 3. Det høres veldig kjent ut!;) Jeg har gått på en smell siden i høst når det gjelder frø, og har bestilt mange bare nå i helga. Det blir spennende med dagliljene etterhvert. Godt at du har så god plass hos deg.

  SvarSlett
 4. Sånn er det når man får dilla, blir sikkert mye fint hos deg etterhvert.
  Lykke til med sådden:-)

  SvarSlett
 5. Har ikke prøvd meg på dagliljer enda, men gleder meg til å følge bloggen din og se hvordan det går! Lykke til :-)

  SvarSlett
 6. Der kommer vel noen på tilbud fra listene dine om et par år, da. Har du kikket for mye på de nye Daqgliljebedet til Karin i Skara? Jeg ønsker meg en tur dit ig kikke på Hosta og Hemmerocallis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja Karin må nok ta noe av skylden for den nye dilla. Kjekt å ha noen å skylde på, men jeg må vel i bunn og grunn bare skylde på meg selv ;-)

   Slett
 7. Slikt liker jeg! Deilig at du lar plantedillen ta over!Det går over stokk og stein her også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo gøy da Kenneth. Så selv om dårlig hagelyst og mismot av og til tar over, er jeg glad for å kjenne at hage- og plantegleden er på vei tilbake igjen :-)

   Slett