onsdag 9. mai 2012

Pulsatilla fra frø - spennende farger

Stakkarene ble stående i såpotta og vansmekte over vinteren. Når snøen forsvant i våres så jeg raskt at det kom kraftige fine spirer i begge pottene og reddet dem inn i drivhuset til tining og prikling. 

Her følger bilder av de som har blomstret så langt.  Ikke mye "vanlig" blå Kubjelle å se her nei.


 11 kommentarer:

 1. Kult, jeg har forsøkt å så Pulsatilla noen ganger, men fikk ikke spiring. Helt sikkert fordi frøene ikke var ferske. Kanskje jeg skal prøve en gang til, for disse var knall tøffe.

  SvarSlett
 2. Så flotte! Er det vanlig at frø gir så ulike farger? Jeg er overrasket over at du fikk blomstring allerede andre sesong. Jeg sådde den vanlige vulgaris for 3 år siden, ble en del spirer, men bare en som levde lenge nok til å bli plantet ut. Året etter var det ikke tegn til planten, i fjor var den heller ikke der, men i år er det en liten fjonete dusk nå i mai, så kanskje jeg tør håpe på blomst det fjerde året. Noe sier meg at jeg ikke helt fikk det til, ja, hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror frøene var merket "pink shades", så de var neppe fra den vanlige blå varianten. Sådde noen som skulle være frynsete også, men så langt har jeg ikke hatt blomst på noen av de. Kanskje neste år :-)

   Slett
 3. Å, så nydelige farger! Visste ikke at det fins aå mange fine variasjoner!
  Du tar vel frø?;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får se om det blir frø på dem ettrhvert. Jeg skal forsøke å følge med ;-)

   Slett
 4. Nydelige, nå fikk jeg også lyst til å prøve. Kanskje du selger ferske frø om ikke så lenge? I tilfelle har du en kjøper her :-)

  SvarSlett
 5. Kubjelle har jeg sådd siste tre åra uten å lykkes, så nå gidder jeg ikke mer! Fikk frø av Magnar like over jul, men spire? Nei......Nå har jeg kjøpt :)

  SvarSlett
 6. Heia blogg!
  Er der sånn det skal gjøres? når jeg svarer i en blogg altsp? hm. Mine Pulsatillafrø spirte alle men er mistenkelig lite pulsatillaaktige med bladene, sånne frynser osv. har de ikke, feil frø kanskje altså?

  SvarSlett