onsdag 23. august 2017

Nye Engletrompeter 2016-2017

Lykken er....... pakker med små stiklinger, med eller uten røtter, som har potensiale til å bli store, flotte planter, med vakre, velduftende blomster. Ja jeg er hekta, så til de grader. Sier stadig at nå må det være nok og at jeg ikke har plass til flere, men jeg glemmer fort (heldigvis) så plutselig sitter jeg der igjen, med hendene fulle av nye stiklinger. Nedenfor er det bilde av 13 nye stiklinger som allerede er i hus. De fleste med godt med røtter, men et par med litt lite røtter foreløpig, som får litt spesialbehandling. I tillegg har jeg nettopp avtalt et bytte, så til uka kommer det trolig en stikling til i posten. DA tror jeg det får være nok for i år.

Nye Brugmansia sommeren 2017
Forrige høst byttet og kjøpte jeg også en del nye stiklinger. Disse var uten røtter, så det var ikke alle som klarte seg, men totalt sett et godt resultat, synes jeg. Flere av disse har jeg allerede satt stiklinger av, slik at jeg har 2-3 planter av hver. Greit å ha backup, om noen skulle finne på å dø til vinteren.

Nye høsten 2017
Dette var 10-15 cm. lange "pinner" i høst. Nå ser de slik ut. Alle er ca. meterhøye og flere av de er i blomst eller har knopper som vil blomstre snart.
 Litt gule blader på noen, men det skal litt til å holde dem med nok næring, når de vokser så raskt som disse. Nå kutter jeg også ned på gjødselen, slik at veksten stopper litt opp før de må i hus om en måneds tid.

1 kommentar: