søndag 6. november 2016

Nye stiklinger i 2016

I høst har jeg fått kjøpt og byttet til meg en haug med nye stiklinger. Sorter som jeg ikke har, eller har hatt før og som nå står til rotning i kjelleren, under lysrørene. Jeg har, naturlig nok, ikke egne bilder av disse ennå, så jeg har lånt bilder bra nettet, bare for å ha en oversikt over hvordan de forskjellige skal se ut. Nå er den store spenningen hvor mange av disse som klarer seg. Har strengt tatt ingen forventninger om at jeg klarer å få røtter på alle, men har et lønnlig håp om at jeg redder så mange som mulig.

Utfordringen, om det er mange som klarer seg, er at jeg nok må kvitte med med en del planter neste år. Jeg har i dag minst 2 av hver sort, for å sikre meg hvis en eller annen finner på å dø. Med så mange sorter, vil det ikke være mulig å fortsette med duplikater. Da må jeg nok nøye med med 1 av hver, hvis det skal være realistisk å få plass til alle både sommer og vinter.

15 nye Brugmansia og 3 nye Acnistus Australe.
Etter et par uker i "spirekassa" under lysrørene, er det litt variabelt resultat. Noen vil helt klart råtne og dø, mens noen begynner å få nye skudd og små blader, noe som jo er et godt tegn.

Erfaringen fra tidligere tilsier at de grønneste skuddene har lett for å råtne, mens greinbiter som er litt kraftigere og mer forvedede, er lettere å få røtter på.  Ser ut til at det holder stikk også denne gangen. De som ser best ut, er de som er tatt fra litt grovere greiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar