søndag 1. mars 2015

2015 et bedre bloggeår enn 2014 kanskje?

2014 ble et magert bloggår for Hagen på Knatten. Sist jeg skrev var i juli og fram til det var det lenge mellom hvert innlegg i 2014. Jeg lover ingenting, men håper at jeg skal være flinkere i 2015, til å holde bloggen levende.

Vi skriver i dag 1. mars. Det er den første vårdagen og jeg håper ikke været i dag sier noe om hvordan været blir resten av våren. Vått, vildfullt og surt. Etter en mild og snøfattig vinter, øyner jeg håp om tidlig vår og sesongstart utendørs.
Jeg sa senest forrige helg at nå er det så bart at det faktisk allerede er mulig å begynne så smått med litt rydding og klargjøring til sesongen. Vel, mandag formiddag snødde det vannrett og i løpet av noen få timer, la det seg 10 cm. med vått snøslaps. Heldigvis smelter det fort igjen, så i løpet av et par dager, var det bart igjen. Graving er det nok litt for tidlig for ennå, men det er nok å gjøre over bakken, med klipping og fjerning av planterester fra forrige sesong. Var ute en liten tur etter jobb på onsdag og klippet bort en del gammelt bladverk på noen juleroser. De står fulle av knopper som jo må få komme fram i lyset nå. Bare vi får en fin helg snart, skal nok hagesesongen innvies skikkelig. YR varsler strålende sol og opp mot 10 grader neste søndag, så det er håp, om ikke så alt for mange dagene.

Selv om vinteren er på hell, er det nok fortsatt mest behagelig med innendørsaktiviteter. På badegulvet står spirekassa, full av frøpotter og enda flere sorter venter på å komme i jorda. I planterommet i kjelleren står hauger og lass med potter, fulle av små spirer og priklingen er i full gang. Nye hyller er montert og lyrarmaturer hengt opp. Det ser ut som jeg har veldig god plass, men jeg mistenker at det nok blir fullt i år også.8-10 hyllemeter er ikke så mye, når alt blir priklet. Heldigvis har jeg plass i drivhuset også. Bare det blir litt varmere i været blir noen av frøplantene flyttet ned dit, for videre driving.

I drivhuset har jeg fullt av Engletrompeter, fuchsia og annet "eksotisk" som må skjermes for kuldegradene. Når sola står på midt på dagen nå, blir det OK temperatur der inne og deilig å stå med ompotting, klipping og rydding. Midt på dagen nå kommer det fort opp i 15 grader, når sola er framme.

I høst bestemte jeg meg for at jeg IKKE skulle produsere stiklinger for salg i år. Det har vært litt rart å ikke ha hundrevis med stiklinger å passe på gjennom vinteren, men litt godt også, å bare kunne tenke på meg selv og mine egne planter. Det tar mye tid å drive fram, pakke, sende, maile m.m når bestillingene strømmer inn.
Nå skal jeg heller bruke tiden på å potte om og stulle med de plantene jeg skal ha glede av selv i sommer. Denne helgen er det prikling som står på programmet. Ute er det regn, sludd og vind og da er det godt å ha trivelige aktiviteter innendørs.

Oppdatering etter helgens priklerier kommer her, i form av at par bilder:
Det var tilsynelatende god plass, men.......

13 kommentarer:

 1. Hei Trine. Jeg begynte med hageblogg i slutten av juli, og da må jeg ha funnet din blogg og valgt å følge deg, for du dukket opp på blogglisten min nå. For en flott plantekjeller du har. Jeg må nøye meg med en del brede vinduskarmer rundt omkring, så det begrenser seg hvor mye jeg får laget av egne planter. Håper det kommer flere innlegg fra deg! Hilsen Anne-Kristin i Bergen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Kristin :)
   Var jo typisk at du vant meg akkurat når jeg gikk inn i "bloggedvale" da ;-) Skal forsøke å være litt mer flittig framover.

   Slett
 2. Koselig at du vil blogge litt igjen! Ja, her er det plass problemer allerede...Ser ut som du også får det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har strengt tatt ikke stått på viljen, men jeg har glemt bort hele bloggen. Får prøve å være flinkere framover nå, når det igjen begynner å skje litt på hagefronten.

   Slett
 3. Det ser ut som du kommer til å få litt å pusle med likevel ja.. :) Godt å se et lite glimt fra deg igjen :)

  SvarSlett
 4. Godt å komme seg litt ut av sofaktoken, etter en lang vinter ;-)

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å se at du er på banen igjen. Det ser jo ut til at du skal få nok planter å stelle med. Blir spennende å følge med fremover. Ha ei riktig fin uke.

  SvarSlett
 6. Først vil æ gratulere dæ med et røykfritt år, slett ikke værst :)
  mine unger vokste også opp i et røykfult hjem, idag gremmes æ når æ tenker tilbake på det.
  Æ sluttet og røyke for 14 år sia uten noe hjelpemidler og har ikke smakt på en røyk eller noe annet nikotin sia da :)
  ****************************************************************************************************************************

  Nok om det mars kan være en lunefull mnd , best som vi har vårfølelse så kan det begynne og sne, sånn er det desverre.

  Koselig er det og starte opp hagesesongen igjen inne i drivhusene våre :)

  Ha ei fin uke,''

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 7. Så artig at du dukket opp igjen :) Plassproblemer er et tilbakevendende problem for de som ikke klarer å begrense seg (les meg). her blir det en utvidelse på planterommet, men så er det slutt, rommet er ikke større.
  Kos deg med våren, om enn noe lunefull, her er det 70 cm snø enda :)

  SvarSlett
 8. Jeg har også lovt meg selv å prioritere bloggen mer, men har hittil kun 3 innlegg i år! Den største grunnen er nok Facebook!!! Det stjeler altfor mye tid, og da blir bloggen skadelidende desverre........
  Så heldig du er som har så mye plass å boltre deg på! Selv har jeg et lite vaskerom med to hyllemeter, og det monner ikke i det hele tatt.......Og intet drivhus, men jeg gjør det beste utav det jeg har :)
  Det blir spennende å følge med på dine grønne vekster av alle slag!

  SvarSlett
 9. Jeg følger spent med. :) Skulle gjerne hatt noen hyllemeter med lysarmatur jeg også. Jeg har et lite bord i kjelleren med en lampe over, og det er plass til en del potter der. Har sådd en del frø som jeg har i stuevinduet. Kanskje jeg skulle prøve å sette noen på badegulvet, jeg også. :) Litt dårlig lys der, men det gjør kanskje ikke så mye før det spirer. Ha en fortsatt fin uke! :)

  SvarSlett
 10. Hei! Har en engletrompet som har vært utsatt for en eller to netter med minusgrader, tror du alt håp er ute? Grønne skudd og blader er borte :-( hilsen fotvila engletrompet-fan !

  SvarSlett
 11. Ja, nu er det 2 mnd sia siste blogginnlegg fra dæ, håper du blogger litt oftere fremover, koselig og være innom bloggen din :)

  Ha en fin mai mnd .

  Lisbeth :O)

  SvarSlett