fredag 20. juli 2012

Stein er tungt - steintungt ;-)

Hjemme alene helg, hagegleden har våknet for fullt, værmeldingen er god (selv om det har regnet voldsomt i ettermiddag) og livet er herlig :-)

Gubben vendte nesa mot Tyskland igjen i går morges og det er ensbetydende med at jeg bruker all fritid i hagen, sammen med Zeico. I går ettermiddag gikk jeg løs på sydveggen, som har vært et trist kapittel de siste årene. Veggen i seg selv er trist og stygg, langs den er det tørt som i Sahara og jorden består i hovedsak av sand. Fra dag 1 har jeg sett for meg litt eksotisk hage her, med mye stein og en del "utoginnplanter", men jeg har aldri fått somlet meg til å gjøre noe med saken, annet enn å fjerne grastorva, som tidligere gikk helt inntil muren. Etter jobb i går kom jeg endelig i gang. Her har det stått lagret hagemøbler over vinteren og etterpå stod det stilling der, mens vi strevet med å få malt veggen, mellom alle regnbygene. Nå er malejobben gjort (ja da, jeg skal få malt de små kjellervinduene også). Plenen er ikke direkte frodig, etter å ha vært tildekket av paller, presenning og stilase, men den kommer seg sikkert.

Jeg begynte med å stikke opp kanten, luke, plante et ferskentre og legge skifer som kantstein. Deretter la jeg på veiduk og begynte å sette ut diverse potter, som jeg plukket fram fra både her og både der. Fra før av står det både grønn og variegert Yucca Filementosa her. De har klart seg bra, selv om ingen av dem har vist tegn til å blomstre ennå. Jeg lever fortsatt i håpet og lar dem stå. De er uansett dekorative i seg selv. En liten, puslete drueplante stakk jeg ned der i fjor høst og den lever, selv om den er liten.Til slutt bar jeg opp noen kulestein fra drivhushagen. Veldig tungt :-/ Det var så langt jeg kom i går og da var jammen meg klokka blitt nesten 22.00 og magen romlet etter "middag". Det hadde jeg nemlig ikke tatt meg tid til. Kun bikkja som hadde fått mat her i huset.

I dag lurte jeg meg fra jobb en halvtime før tiden, for å rekke Sundland jord og torv, før de stengte kl. 16.00. Skrekkelig tungvint for oss som er i full jobb, med steder som ikke har lørdagsåpent. Uansett, der fikk jeg, i regnværet, "fanget" 8 sekker med elvestein, som i ettermiddag er dandert langs veggen. Til slutt bar jeg opp enda noen kulestein (pust og pes og lange armer), som ble plassert litt hist og her. Pr. nå er jeg veldig fornøyd med innsatsen så langt og helga, ja den har jo bare så vidt begynt.


 
Et par bilder til, fra litt forskjellige vinkler.


Og et par detaljbilder til slutt.
Nå var planen egentlig å begynne så smått på "skammens hjørne". Hvis jeg snur meg litt fra sydveggen, åpenbarer det seg et område som slett ikke er representativt for en Hagegal *rødmer* Denne kroken er egentlig ventebed og her står det mange Trillium, et par Podophyllum, en bregne og div. annet som venter på endelig plassering. Jorda her er tung og våt. Noen av plantene klarer seg tilsynelatende bra, men de fleste Trilliumene er jeg redd har avgått med døden. Noen få av dem viste fram et lite blad i våres og en blomstret faktisk. Ugrasset rår og alt må antakelig endevendes før jeg får orden på , galskapen. Saken er at det egentlig var veldig deilig å bare sitte her, på terrassen, i kveldssola, at jeg jammen meg tror jeg bevilger meg noen fritimer, hvor jeg bare er lat. Motlys er ikke det beste fotolyset, men jeg tror det er synlig at jeg nyter tilværelsen. I morgen er en ny dag, med nye muligheter :-)


God helg alle hagevenner og lesere!


  17 kommentarer:

 1. Så flink du er da! Stein er veldig tungt, det vet jeg alt om. Det blir så fint hos deg når du får gjort alt dette. Ha en fin helg du også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har merket det. Er ikke mange steinene i hver bøtte som skal til før jeg sliter med å få det opp over fjellet. Det straffer seg å hate "fysisk fostring". Til slutt er man skyldig kondis ;-)

   Slett
 2. Du verden, dette ble super flott! Stein er veldig fint i hagen!
  Flink har du vært i dag!

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-) Godt med litt skryt. Særlit når man er alene hjemme og ingen kan skryte her hjemme ;-)

   Slett
 3. Flott hage-arbeid med godt resultat...

  SvarSlett
 4. Litt av en forandring! Og hvilken litt-over-gjennomsnittet-plante-interessert har ikke ventebed, uplantet og generelt rot i en eller annen krok - hvor skal man ellers gjøre av det??

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, noe må vel være lov, selv for en hagegal :-)

   Slett
 5. Det ble jo kjempefint :-) Ble slått av inspirasjon jeg nå, spørs om jeg må investere i litt elvestein i helga ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forholdsvis dyrt å kjøpe i småsekk, men en hel storsekk ville blitt i meste laget og hvordan i all verden skulle jeg fått den inn i min BMW :-/ DA hadde i hvert fall gubben klikket ;-)

   Slett
 6. Så flott det ble. Ingenting er så trist som en lang husvegg uten bed. Lekkert med pynt også :-)

  SvarSlett
 7. Jeg har noen til, på lur i kjøla, så det blir nok noen til, før helga er over ja ;-)

  SvarSlett
 8. Vakkert ble det langs veggen din - og så herlig fortjent å ta en lille en i motlys!! Tid for stolhaging må en også ha.

  SvarSlett
 9. Så spennende med et eksotisk bed, og så er det så flott med rullestein i beda! Det blir veldig tørt inntil husveggen, ja. Så deilig det må være å få ei hel helg alene, der du kan gjøre det du vil, og slippe å tenke på at noen skal ha oppvartning av noe slag :)
  Bedet ble kjempeflott!

  SvarSlett
 10. Så flink og sterk du er :)'
  Fine bilder, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 11. Hjemmealenehagehelg er helt herlig!!

  SvarSlett
 12. Hei, har vore innom bloggen din mange gangar. Veldig intressant å følge deg.
  No har eg vorte bloggar sjølv så har benytta anledninga å legge meg til som følgar hos deg.
  Ser ut som du har kosa deg med helga du var åleine heime :D Flott insatts :)
  Ha fortsatt ein fin sommar og kos deg vidare i hagen.

  SvarSlett