torsdag 3. september 2009

Det er høst, ikke til å komme forbi

Jeg må vel bare innse det uunngåelige. Det er høst, selv om jeg mentalt fortsatt ikke er kommet lenger enn til mai ;) Jeg har så mange planer, så mange påbegynte prosjekter, så mange planter som skulle vært i bakken og så mange Engletrompeter som ikke har blomstret ennå, at jeg slett ikke er klar for høst og vinter. Tidligere år har jeg gjerne vært litt hagelei sånn på slutten av sesongen, men foreløpig finnes jeg ikke lei, bare ivrig, men med alt for liten tid.

Langs veggen ute står det 6 stappfulle kasser med planter, fra forumstreffet og fra byttemøtet hos Bibbi. Gudene vet om jeg rekker få alt det i jorda før vinteren. I går fikk jeg plantet 2 kasser med Aurikler fra Konkel, så nå er i hvert fall de på plass, i god tid før vinteren. Noen få Aurikler har en liten høstblomstring nå, men ellers gleder jeg meg til våren når forhåpentligvis de fleste av de nærmere 200 plantene vil blomstre for fullt.

Invitasjonen til åpen hage på tirsdag endte med 2 besøkende, som ikke engang er med verken på Hagegal eller Hagepraten. Min niese og ei venninne kom en tur for å se på hagen og engletrompetene. Hyggelig skravling, om enn om mye annet enn hage ;)
Vinden og regnet i det siste har ødelagt noe av blomstringen, men fortsatt er det nok av blomster og stadig nye som åpner seg. Oppdager stadig flere planter som er i ferd med å danne Y og små knopper. Får håpe på en lang, varm høst, slik at de rekker blomstre, før jeg må klippe dem tilbake.
I kveld har jeg "spammet" Brugmansiabloggen min med bilder og innlegg om blomstrende frøplanter og navnesorter.
På terrassen blomstrer B.Salmon Perfektion for fullt nå


Selv om jeg mentalt ikke er klar for høst, virker det som kroppen synes det er nok nå. En murrende senebetennelse har plaget meg en stund og nå begynner den å plage meg både når jeg gjør noe og når jeg sitter stille :( Får nok ta det litt pent en stund og håpe at det snart går over. I verste fall får jeg vurdere et legebesøk, men det er ikke vondt nok ennå til det :)

3 kommentarer:

 1. 200 aurikler! Du er i sannhet en ekte hagegal :o) Skulle ønske jeg bodde litt nærmere deg, for den hagen din kunne jeg meget gjerne tenkt meg å se! Håper armen din blir bedre, ellers er det bare å få seg en sykmelding! God lørdagskveld!

  SvarSlett
 2. Hadde vært koselig å komme på besøk i hagen din (kanskje det blir en anledning til neste år), men besøk på en hverdag blir nok drøyt med kjøring fra Oslo. Ellers må jeg jo fortelle at alle 3 plantene jeg kjøpte av deg nå har blomstret - Salmon Perfection sto med 32 knupper i helga som var og har for øyeblikket en god del utsprungne blomster :-) Alle tre har vokst seg ganske store, og hadde nok blitt ennå større hvis de bare hadde fått bedre vekstvilkår.

  Ønsker deg en riktig god helg :-)

  SvarSlett
 3. Akkurat nå er ikke hagen mye å se på ;-) 3 ukers vanstell mens jeg har vært på ferie, har satt sine spor. Har hatt vannehjelp, men det synes tydelig at ingen har gått og puslet rundt slik jeg gjør daglig, når jeg er hjemme.
  Gøy at stiklingene har vokst seg fine :-) Ikke den beste sommeren for oss som dyrker Brugmansia, men en god del blomster har det da blitt her også, til tross for mye regn, vind og kjølig sommer.

  SvarSlett